Hoe geraak je van de fruitvliegjes af? Onze tips om je keuken voor jezelf te hebben

Hoe geraak je van de fruitvliegjes af? Onze tips om je keuken voor jezelf te hebben

De hittegolf van de afgelopen weken had één gigantisch nadeel: de fruitvliegjes kwamen en masse uit en wonen nu wellicht in je keuken. Heel vervelend, gelukkig zijn er ook manier om van de beesten af te raken. Hier zijn onze tips om ze te vangen!

Uiteraard is het het makkelijkst om fruitvliegjes te voorkomen. Dat heb je je ook wellicht bedacht toen er plots veertig fruitvliegjes rond de vuilbak dansten. Maar als je toch wat afval en fruit in de keuken liet staan, je handdoeken even niet gewassen had en je aanrecht misschien niet had afgeveegd, zit je met de gebakken peren. Wij hebben een aantal manieren bedacht om van de fruitvliegjes af te raken.

Volgende keer voorkomen? Hier zijn onze tips tegen fruitvliegjes!

1. Een val van glas en azijn

iStock
Fruitvliegjes houden van azijn en dus kan je ze daarmee makkelijk lokken. Zet een glaasje azijn op je aanrecht, span er met een elastiekje wat plasticfolie over en prik een gaatje dat groot genoeg is voor een vlieg in de folie. De kans dat de vliegjes wel in het glas geraken, maar er niet uit, is vrij groot. Achteraf kap je het glas (buiten!) uit.

2. Azijn en afwasmiddel

iStock
Vliegjes toch uit het glas geraakt? Zet een potje azijn zonder deksel klaar en mik er een klein scheutje afwasmiddel in. Dat zorgt ervoor dat de oppervlaktespanning van de azijn breekt. Vliegjes die op de azijn afkomen, verdrinken.

3. Fruit tegen fruitvliegjes

iStock
Nog een lege bokaal staan? Zet een stukje fruit onderaan de bokaal, maak een tuit uit papier en zet die met de smalle kant in het fruit in de bokaal. De vliegjes zullen wel in de tuit raken, maar er niet meer uit. (Zo bewaar je fruit trouwens het best!)

4. Rode wijn

iStock

Een bodempje rode wijn in de fles is wellicht de makkelijkste vliegenval die je thuis kan maken. Eigenlijk is het eenvoudig: laat ze staan. De vliegjes gaan erin, want wijn vinden ze fantastisch, de hals van de fles zorgt dat ze er niet zo makkelijk uit kunnen.

5. Gekochte vliegenvallen

Geen zin in DIY? Gelukkig zijn er talloze oplossingen op de markt om vliegjes tegen te gaan. Vallen, zakken, raamstickers en klevers zijn allemaal efficiënt, maar hou er rekening mee dat er wellicht nog eitjes zullen uitkomen. De vallen die je zet, moeten dus sowieso een paar dagen blijven staan.

Gesponsorde artikelen