Hoe kies je de juiste eetkamerstoelen?

Geschreven met branded content van Unit14.be

Als je je eethoek gaat inrichten, zijn eetkamerstoelen van groot belang. Ze zorgen namelijk voor het nodige comfort, vooral omdat je veel tijd aan de eettafel zult doorbrengen. Het kan echter best een uitdaging zijn om de perfecte eetkamerstoelen te vinden, gezien de grote verscheidenheid aan keuzes en verschillende aspecten om rekening mee te houden. Gelukkig is er voor elk interieur wel een geschikte eetkamerstoel te vinden, maar het is essentieel dat ze aan jouw vereisten voldoen, zodat je er lang plezier van kunt hebben.

Wat vind jij belangrijk?

Wanneer je start met de zoektocht naar eetkamerstoelen, dan is het belangrijk dat je de grote lijnen duidelijk hebt. Zo is het handig als je weet wat je voorkeur heeft, heb je bijvoorbeeld liever een stoel met- of juist zonder armleuning? Een stoel met armleuning neemt wat meer ruimte in en zorgt vaak voor een andere sfeer aan tafel, maar geeft wel meer geborgenheid in de stoel en zorgt voor meer steun. Bedenk daarbij ook wat voor onderstel je mooi vindt. Wil je een stoel met vier standaard poten of vindt je het ook wel leuk om stoelen aan te schaffen met een bijzonder onderstel dat je niet overal in huis ziet? Bedenk dit voorafgaand aan de zoektocht door bijvoorbeeld wat inspiratie op te doen. 

Welk materiaal is geschikt?

Het materiaal van de stoel kan ook een belangrijke factor zijn om juist wel of niet voor deze bepaalde eetkamerstoelen te kiezen. Wanneer je jonge kinderen in huis hebt, dan is het niet altijd even handig om voor een stoffen variant te kiezen, maar een volledig houten stoel is misschien ook niet wat je zoekt. Dan zou je bijvoorbeeld kunnen zoeken naar een mooie stoel die voldoet aan het design dat jij mooi vindt en waarbij er een subtiele combinatie gemaakt is tussen het mooie natuurlijke houten design, maar met een comfortabel stoffen of leren zitvlak waar je lekker lang op kunt zitten. Zo heb je al snel een wensenlijstje waar je gemakkelijk op kunt gaan filteren. 

Verspil geen tijd

Als je op zoek gaat naar mooie eetkamerstoelen, dan zul je veel verschillende modellen tegenkomen die je mooi vindt en daarbij is het goed om voor jezelf te bepalen of je het belangrijk vindt dat je stoelen tijdloos in het design zijn of dat je dit niet zo belangrijk vindt, omdat je het bijvoorbeeld leuk vindt om eens in de zoveel tijd weer wat af te wisselen. Door voor jezelf te bepalen wat je mooi en interessant vindt, hoef je niet oneindig lang op zoek te gaan, maar kun je al snel gaan vissen naar de stoelen die jou echt blij maken en die zeker een plek moeten krijgen in jouw interieur. 

Meer
Lees meer...