Hollywood in paniek na iCloud-hack: honderden naakfoto’s en seksvideo’s van A-list celebs gestolen

Hollywood staat op stelten na een iCloud-hack die honderden foto’s van naakte A-list actrices en zangeressen op het web losliet. Er zijn ook seksvideo’s bij. De hackers hebben een lijst gepost van alle slachtoffers en dreigen nog meer te lossen tenzij ze in bitcoins betaald worden om dat niet te doen. Apple heeft voorlopig nog niet gereageerd. 

Bij de slachtoffers: Jennifer Lawrence, Lea Michelle, Rihanna, Vanessa Hudgens, Avril Lavigne, Amber Heard, Candice Swanepoel, Cara Delevingne, Farrah Abraham, Gabrielle Union, Hayden Panettiere, Hillary Duff, Kaley Cuoco, Kim Kardashian, Mary-Kate Olsen en Selena Gomez.

De foto’s en video’s werden gestolen volgens de hackers na een lek in Apple’s iCloud, waardoor de iPhones van celebs konden gehackt worden. Ze verschenen eerst op deze /b/ thread op 4chan.

De 4chan-gebruiker die verantwoordlijk lijkt voor de hack deelde twee foto’s van zijn desktop, waarop rijen foto’s en video’s te zien zijn die hij nog niet releaste.Al snel verscheen er ook deze master list, met daarop alle celebs die gehackt werden: 

Variety noemt het één van de grootste hack-schandalen rondom beroemdheden van de laatste tijd.

De echtheid werd al snel bevestigd door de reacties van een aantal celebs. Zoals Jennifer Lawrence, die vie haar management dit liet weten: “This is a flagrant violation of privacy. The authorities have been contacted and will prosecute anyone who posts the stolen photos of Jennifer Lawrence.”

Andere slachtoffers reageerden zelf op Twitter, zoals Mary Elizabeth Winstead:In totaal zouden er van 101 A-list celebrities foto’s zijn gestolen.Er wordt verontwaardigd gereageerd:Sommigen probeerden de schoonheid van de lek te onderstrepen:Maar er was natuurlijk al meteen veel humor:
Vraag: hoe kon dat? Apple gebruikt immers encryptie voor iCloud. En die is behoorlijk sterk zeggen insiders ons. Maar blijkbaar maakt dat niet veel uit wanneer hackers je paswoord kennen. En dat zou hier het probleem zijn: het feit dat mensen dezelfde paswoorden steeds weer gebruiken voor al hun verschillende accounts. Maar echte duidelijkheid over hoe gehackt werd is er nog niet. Wordt vervolgd …
Meer
Lees meer...