Hopla! Trump valt journalisten opnieuw aan, en J.K. Rowling denkt te weten waarom hij zich als een idioot gedraagt

Hopla! Trump valt journalisten opnieuw aan, en J.K. Rowling denkt te weten waarom hij zich als een idioot gedraagt

Hoewel de Amerikaanse president Donald Trump deze week de wind van voren kreeg voor zijn zoveelste reeks beledigende tweets aan het adres van enkele journalisten, heeft hij vandaag zijn scheldtirade gewoon hervat. Hij noemde hen nu “gekke Joe” en “steendomme Mika”. Bijzonder misplaatst voor de machtigste man van de VS, maar Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling tweette ook vandaag een mogelijke verklaring.

Al enkele dagen heeft Trump Joe Scarborough en Mika Brzezinski in het vizier. Ze zouden volgens Trump te negatief over hem bericht hebben in hun politieke talkshow Morning Joe op MSNBC. Hij noemde hen al “Psycho Joe” en “gekke Mika met haar lage IQ”. Die laatste viel hij nog wat persoonlijker aan door te stellen dat hij haar ooit heeft zien bloeden van een facelift. Ongezien voor een Amerikaanse president, en uiteraard ongehoord. Het gaat zo ver dat niet alleen z’n tegenstanders kritiek uiten, maar ook de leden van zijn eigen Republikeinse partij zich schamen en de tweets veroordelen.

En Trump? Die doet gewoon verder alsof er niks gebeurd is. Vandaag had hij het over “gekke Joe” en “steendomme Mika”. Hij deed wel een eigenzinnige poging om de brokken te lijmen: “het zijn geen slechte mensen, maar hun show met lage kijkcijfers wordt gedomineerd door hun NBC-bazen. Jammer!”

Getty

Intussen is het ook op Trumps Twitter-account komkommertijd, want hij herhaalde nog maar eens dat CNN alleen fake news brengt en afvaljournalistiek is.

Is Trump altijd dronken?

J.K. Rowling, nog een fervent Twitteraar, nam de handschoenen tegen Trump nogmaals op. Ze tweette dat ze een mogelijke verklaring heeft voor zijn idiote gedrag:

Volgens de schrijfster van de Harry Potter-boeken is Trump misschien altijd dronken waardoor hij niet beseft wat hij tweet. Ze vermeldde haar theorie als een reactie op een andere tweet over Trump. Gisteren zou hij een document ondertekend hebben in aanwezigheid van de voormalige astronaut Buzz Aldrin. Die zei als reactie op het moment: “Infinity and beyond”. Waarop iedereen lachte.

Trump zou vervolgens als volgt gereageerd hebben: “This is infinity here. It could be infinity. We don’t really know, but it could be. It has to be something. But it could be infinity, right?”

Klinkt inderdaad als iemand in dronken toestand, alleen moeten we daar de kanttekening bij maken dat Trump geen alcohol zou drinken. Hij wist in dit geval waarschijnlijk niet dat “Infinity and beyond” een soort lijfspreuk van Buzz Aldrin is. En alle andere aanwezigen wel. #FAIL

Gesponsorde artikelen