Keert Ian McKellen terug als Gandalf in nieuwe ‘Lord of the Rings’-film ‘The Hunt for Gollum’?

Als het van Ian McKellen afhangt, zien we hem in de toekomst terug als Gandalf. De ondertussen 85-jarige acteur zou die rol namelijk graag terug opnemen voor de geplande nieuwe Lord of the Rings-film The Hunt for Gollum.

Enkele maanden geleden raakte bekend dat er wordt gewerkt aan nieuwe films in de Lord of the Rings-franchise. Het eerste project op dat vlak kreeg de naam Lord of the Rings: The Hunt for Gollum. Andy Serkis is aangesteld als regisseur. Hij zal daarnaast ook opnieuw Gollum spelen.

Naast Gollum keert er nog een ander bekend personage terug. In gesprek met The Big Issue verklapte Ian McKellen namelijk dat ook Gandalf in de nieuwe film te zien zal zijn. “Ze hopen dat ik opnieuw Gandalf zal spelen”, zei hij daarover. “Wanneer dat zal zijn weet ik niet, want er is nog geen script. Ze zullen zich dus moeten haasten.”

Valpartij

Ondanks zijn 85 jaar is Ian McKellen duidelijk niet van plan om snel te stoppen met acteren. Momenteel moet hij het wel even rustig doen. Begin deze zomer maakte hij een akelige val van het podium tijdens het theaterstuk Player Kings, een herwerking van Henry IV: Parts 1 and 2 van William Shakespeare.

Aan die valpartij hield McKellen hield hij enkele blessures over, waarvan hij nog altijd aan het revalideren is. “Ik voel me fysiek zwak, maar doe daar oefeningen voor. En natuurlijk is het ook emotioneel. We struikelen allemaal ons hele leven, maar als je mijn leeftijd bereikt, kun je niet altijd meer opstaan”, zegt hij over zijn huidige toestand.

Meer
Lees meer...