‘Lord of the Rings’ keert terug met nieuwe film ‘The Hunt for Gollum’

Er wordt gewerkt aan nieuwe films in de Lord of the Rings-franchise. Dat heeft Warner Bros. bekendgemaakt. De eerste nieuwe film met de naam The Hunt for Gollum wordt verwacht in 2026.

Het nieuws over de terugkeer van Lord of the Rings is donderdag door David Zaslav, CEO van Warner Bros. Discovery bekendgemaakt tijdens een earnings call. Daarmee bevestigt de filmstudio eerdere berichten daarover. Peter Jackson, maker van de originele trilogie, is als producer bij het project betrokken, maar zal de regie deze keer niet voor zijn rekening nemen.

Nog niet vertelde verhalen

Voor het scenario rekent Warner Bros. opnieuw op Fran Walsh en Philippa Boyens, die ook bij de originele films betrokken waren. Zij krijgen de hulp van Phoebe Gittins en Arty Papageorgiou. Die eerste is de dochter van Boyens en had zowel in Lord of the Rings als The Hobbit een kleine cameo.

Het is nog niet bekend waarover deze nieuwe films precies zullen gaan. “We zullen verhaallijnen verkennen die nog niet zijn verteld”, zei Zaslav daarover. De werktitel van de eerste nieuwe film is Lord of the Rings: The Hunt for Gollum. Dat meldt Variety. Andy Serkis is aangesteld als regisseur. Hij zal daarnaast ook opnieuw Gollum spelen.

Andy Serkis

“De tijd is opnieuw aangebroken om het onbekende te gaan verkennen met mijn dierbare vrienden, de buitengewone en onvergelijkbare bewakers van Middle Earth: Peter, Fran en Philippa”, zegt Andy Serkis. De opnames van de nieuwe film Lord of the Rings: The Hunt for Gollum zullen opnieuw doorgaan in Nieuw-Zeeland, al is nog niet bekend wanneer die van start zullen gaan.

Meer
Lees meer...