Warner Bros. Pictures sluit deal om meerdere nieuwe ‘Lord of the Rings’-films te maken

Er komen nieuwe films in de franchise rond Lord of the Rings. Dat heeft Warner Bros. Pictures zojuist bekendgemaakt nadat het daarover een deal wist te sluiten. Concrete details over die plannen zijn er voorlopig nog niet.

Met The Fellowship of the Ring (2001), The Two Towers (2002) en The Return of the King (2003) is het ondertussen al twintig jaar geleden dat iedereen in de ban was van de The Lord of the Rings-trilogie. Toch is het nog steeds een van de meest succesvolle filmfranchises ooit met een total box-office van bijna 3 miljard euro. Daarnaast wisten de films ook 30 Oscarnominaties te krijgen, waarvan ze er 17 verzilverden.

Vorig jaar werd de franchise nieuw leven ingeblazen. Amazon had enkele jaren daarvoor namelijk de televisierechten op The Lord of the Rings van schrijver J.R. Tolkien gekocht en de serie The Lord of the Rings: The Rings of Power gemaakt. Die reeks van streamingdienst Prime Video is door die dure rechten en de enorme productiekosten de duurste serie ooit. Momenteel wordt er gewerkt aan een tweede seizoen.

Peter Jackson

Maar daarnaast komen er dus ook nieuwe films rond Lord of the Rings. Dat maakte Warner Bros. Discovery-CEO David Zaslav bekend. Het project is in handen van Mike De Luca en Pam Abdy, het nieuwe leidersduo van de filmstudio. Voor de uitvoering ervan zijn ze op dit moment in gesprek met Peter Jackson, regisseur en scenarist van The Lord of the Rings-trilogie. Dat meldt Variety. Op meer details rond die nieuwe plannen is het voorlopig nog wachten.

Meer
Lees meer...