‘The Lord of the Rings: The Rings of Power’: Wanneer verschijnt seizoen 2?

Het eerste seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power staat nog niet volledig op Prime Video, maar toch vragen veel fans zich al af hoe lang ze zullen moeten wachten op het vervolg. De productie van seizoen 1 liet namelijk enorm lang op zich wachten. Gelukkig zal dat voor seizoen 2 sowieso iets minder lang zijn.

De eerste twee afleveringen van The Lord of the Rings: The Rings of Power verschenen op 1 september 2022 op Prime Video. De verwachtingen waren heel hoog want Amazon had namelijk gigantisch veel geld geïnvesteerd in de serie. Niet alleen betaalde het voor de rechten van de franchise The Lord of the Rings van schrijver J.R. Tolkien in 2017 zo’n 200 à 250 miljoen euro. Bovendien kostte de productie van seizoen 1 volgens insiders nog eens zo’n 450 miljoen euro. Daarmee is The Lord of the Rings: The Rings of Power de duurste serie ooit gemaakt.

Minstens 5 seizoenen

Amazon zelf heeft dat bedrag nooit bevestigd, maar relativeert wel de cijfers die genoemd worden. De studio had namelijk van bij het begin het plan om minstens vijf seizoenen van de reeks te maken. Volgens Jennifer Salke, hoofd van Amazon Studios, zijn er dan ook veel investeringen gedaan tijdens de productie van seizoen 1 voor zaken die ook later nog gebruikt zullen worden. Dat zei ze in een uitgebreid interview met Variety.

Ondertussen staan 6 van de 8 afleveringen van The Lord of the Rings: The Rings of Power op Prime Video en worden de recensies van de reeks steeds positiever. Nu de seizoensfinale van 14 oktober dichterbij komt, wordt er uiteraard druk gespeculeerd over de release van seizoen 2. Aangezien er aan het eerste seizoen maar liefst vijf jaar is gewerkt, vrezen fans ook nu veel geduld te moeten hebben.

Seizoen 2

Volgens Salke zal het vervolg echter minder lang op zich laten wachten, al wil ze er geen specifieke datum op plakken. De opnames voor seizoen 2 zijn alvast deze week in het Verenigd Koninkrijk van start gegaan. “We willen zo weinig mogelijk tijd tussen de seizoenen, maar we willen de lat wel even hoog leggen. Dus we zullen de tijd nemen die nodig is. Maar er wordt zo snel als kan en zonder pauze gewerkt”, belooft Salke.

Showrunners J. D. Payne en Patrick McKay klinken dan weer iets voorzichtiger in een interview met The Hollywood Reporter. Ook zij verwachten dat ze sneller zullen kunnen werken dan bij het eerste seizoen, maar verwachten toch “nog een paar jaar” bezig te zijn met de productie van seizoen 2.

Meer
Lees meer...