‘The Lord of the Rings’ viert 20ste verjaardag: cast maakt lied met presentator Stephen Colbert

Binnenkort viert The Lord of the Rings feest, want op 19 december 2021 wordt de eerste film The Fellowship of the Ring 20 jaar. De Amerikaanse presentator Stephen Colbert vond dat de perfecte gelegenheid om een hiphopnummer in elkaar te steken met een deel van de cast. Samen met onder andere Sean Astin, Elijah Wood en Orlando Bloom rapt de presentator over de kracht van de franchise in het nummer The #1 Trilly.

The Lord of the Rings, van regisseur Peter Jackson, is voor velen pure nostalgie. De drie films, waarvan de eerste in 2001 uitkwam, kenden een enorm succes en werden later gevolgd door een verfilming van de prequeltrilogie The Hobbit. Tot op vandaag is The Lord of the Rings, naast Harry Potter, een van de bekendste avontuurlijke filmreeksen aller tijden. Reden genoeg dus om de 20ste verjaardag van de allereerste film te vieren. Dat vond ook presentator Stephen Colbert, die van de gelegenheid gebruik maakte om er een hiphopnummer aan te wijden in zijn talkshow The Late Show.

The #1 Trilly

De presentator steekt zijn liefde voor The Lord of the Rings niet onder stoelen of banken, en lijkt dus maar al te blij te zijn met de mini-reünie in zijn show. Het nummer begint met Colbert alleen, maar al snel komen artiesten Method Man en Killer Mike hem bijstaan. De nostalgie komt pas echt naar boven als de acteurs van de legendarische trilogie het podium stelen. In The #1 Trilly zijn onder andere Elijah Wood (Frodo Baggins), Sean Astin (Samwise Gamgee), Orlando Bloom (Legolas), Viggo Mortensen (Aragorn), Billy Boyd (Peregrin), Dominic Monaghan (Meriadoc Brandybuck), Hugo Weaving (Elrond) en Andy Serkis (Gollum) te zien en te horen.

Het lied dolt maar al te graag met andere trilogieën, waaronder Christopher Nolan’s Batman en Pitch Perfect met Anna Kendrick. Die laatste is ook kort te zien, wanneer ze het lied onderbreekt om te melden dat ze zich beledigd voelt. Zeker wanneer de Lord of the Rings– acteurs haar ook nog eens betrekken bij hun commentaar op Twilight, waar ze ook een kleine rol in had. Hoe dan ook, The #1 Trilly was een fijne manier om de cast van de film nog eens samen te brengen.

Bekijk The #1 Trilly met de cast van The Lord of the Rings hier:

Meer
Lees meer...