Left Right
scrollTop top

Elijah Wood zou cameo in ‘Lord of the Rings’-serie niet weigeren


elijah wood lord of the rings
© Elijah Wood als Frodo in ‘Lord of the Rings’

Hoewel er al veel gezegd en geschreven is over de nakende Lord of the Rings-serie die Amazon maakt, blijven heel wat zaken nog altijd geheim. Elijah Wood, een van de sterren uit de Lord of the Rings-films, weet wel iets meer … en heeft zelfs enige interesse om mee te spelen.

Het is al bijna drie jaar geleden dat Amazon Prime aankondigde dat het plannen had voor een serie over The Lord of the Rings. De plannen klonken onmiddellijk zeer ambitieus want er was direct sprake van meerdere seizoenen, ondanks kritiek van bepaalde acteurs uit de originele films.

Maar net als heel wat andere series en films gooide ook hier het coronavirus roet in het eten. Die problemen zijn gelukkig van de baan want de Nieuw-Zeelandse regering heeft de cast en crew van Amazons Lord of the Rings de toestemming gegeven om de opnames te hervatten.

Silmarillion

“Ik ben super gefascineerd door wat ze met de show doen,” zegt Elijah Wood aan IndieWire. “Ze noemen het The Lord of the Rings, maar ik vind dat een beetje misleidend. Voor zover ik het begrijp, gaat het materiaal waaraan ze werken chronologisch verder terug in de tijd in vergelijking met de films van The Lord of the Rings. Het klinkt meer als het Silmarillion-tijdperk (een ander boek van J.R.R. Tolkien, red.). Niet om nerdy te worden, maar het is de Second Age of Middle Earth.”

“Daarom ben ik wel heel benieuwd wat de verhalen precies gaan zijn. Ik ben blij dat ze opnieuw in Nieuw-Zeeland filmen zodat het duidelijk zal zijn dat het verhaal zich afspeelt in Midden Aarde. Het voelt alsof er op zijn minst een visuele continuïteit zal zijn met wat we in de films hadden gedaan”, gaat hij verder.

Cameo

Zelf is Wood totaal niet betrokken bij de productie van de aankomende reeks waardoor hij dus ook niet meer weet over het precieze verhaal. Wel zou hij het zeker zien zitten om in te reeks te acteren als het enigszins logisch is. Dat zal dan vermoedelijk wel niet zijn als Frodo Baggins, want zoals gezegd, speelt de serie zich lang voor zijn tijd af.

“Als er een wereld was waar dat logisch was en organisch was voor wat ze doen, dan ja. Kijk, elk excuus om naar Nieuw-Zeeland te gaan om te werken is goed genoeg”, besluit Elijah Wood over een eventuele cameo.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…