Amazon kondigt ‘Lord of the Rings’-tv-serie aan: one series to rule them all?

Is Elijah Wood jouw enige echte Frodo? Bereid je dan maar voor op een echte mindfuck, want Amazon heeft groot nieuws: ze brengen een tv-serie van het iconische fantasyboek op de markt. Letterlijk groot nieuws dus, want de filmadaptatie duurde al maar liefst 12 uur. 

16 jaar, zo oud is de eerste Lord Of The Rings-verfilming van Peter Jackson al. En dat zou lang genoeg kunnen zijn om een nieuwe generatie fans aan te spreken, denken ze nu bij Amazon. Dus kochten ze de rechten en kondigen nu een tv-reeks aan die meerdere seizoenen zou moeten duren. Fans van het fantasygenre hebben er waarschijnlijk dubbele gevoelens bij: de laatste film kreeg maar liefst 11 Oscars, hoe kan Amazon in vredesnaam de kwaliteit van de oorspronkelijke filmtrilogie overtreffen?

Toch lijken ze bij Amazon stevig in hun schoenen te staan: “The Lord of the Rings is een cultureel fenomeen dat de fantasie van enkele generaties fans al jaren prikkelt, of het nu op het grote scherm of via het boek is,” zegt Sharon Tal Yguado, de verantwoordelijke bij Amazon. De streamingsite tekende ook meteen voor meerdere seizoenen.

Nieuwe reis naar Middle-earth

“We zullen samenwerken met Tolkien Estate and Trust, HarperCollins en New Line om deze fantastische samenwerking op tv tot een goed einde te brengen en Lord of the Rings-fans mee te nemen op een nieuwe, epische reis naar Middle-earth.”

Wanneer precies Amazon de serie zal uitbrengen is nog niet duidelijk, al lijkt het erop dat we nog even moeten wachten: er lekten nog geen scripts of zelfs maar geruchten over castings. Dat is meteen ook de eerste uitdaging voor Amazon: iemand vinden die Frodo (een onvergetelijke Elijah Wood) en Bilbo (Martin Freeman) kan doen vergeten.

Concurrentie van Netflix en HBO

Amazon moet ook dringend op zoek naar een eigen, kenmerkende reeks, die een positieve stempel drukt op z’n streamingdienst. In België komt die alvast nog niet bepaald van de grond. De concurrentie met Netflix is hier te groot, in de Verenigde Staten botsen ze met zowel Netflix als grote spelers zoals HBO. Met Lord of the Rings zijn ze daar dus op zoek naar een eigen Game of Thrones. The one series to rule them all, als het ware. Wij zijn alvast blij dat we opnieuw Bilbo, Frodo en Gandalf mogen ontmoeten.

De oorspronkelijke filmreeks lanceerde de carrières van Elijah Wood, Orlando Bloom en gaf nieuw vuur aan al wat meer ervaren acteurs als Viggo Mortensen (Aragorn) en Ian McKellen (Gandalf). De trilogie pikte 17 Oscarbeeldjes op, waaronder die voor Beste Film in 2004, voor The Return of The King.

Wie zouden jullie casten als Frodo?

En laten we dit pareltje niet vergeten …

Meer
Lees meer...