‘Lord of the Rings’-acteur maakt gehakt van Amazon: “Tolkien draait zich om in zijn graf”

Een oud-‘Lord of the Rings’-acteur heeft vernietigend uitgehaald naar Amazon. “Ik vraag me echt af waarom er een ‘Lord of the Rings’-serie moet komen”, zegt hij. “Tolkien draait zich om in zijn graf!”

De meningen over de nieuwe Lord of the Rings-serie van Amazon waren al van bij de geruchten verdeeld. Maar nu de serie ook bevestigd is, heeft ook een acteur uit de films zijn mening gegeven over de aankomende serie. John Rhys-Davies, die de dwerg Gimli vertolkte in de gevierde filmreeks, haalt in een interview met Den of Geeks vernietigend uit naar Amazon.

“Amazon is alleen maar uit op geld”

“Ik vraag me echt af waarom er nu een Lord of the Rings-serie moet komen”, stelt hij duidelijk zijn vragen bij het plan van Amazon. “Ze hebben geen principes, ze zijn alleen uit op geld”, is hij hard voor de streamingdienst. “Kijk maar naar het geld dat ze halen uit online gokken, het is een schande! Tolkien draait zich om in zijn graf.”

Velen stellen de serie in vraag, omdat het moeilijk, zo niet onmogelijk, wordt de films te overtreffen. “Maar daar gaat het voor hen niet om”, steekt Rhys-Davies zijn verontwaardiging niet onder stoelen of banken. “Het gaat niet over beter willen doen dan de films, ze willen gewoon geld verdienen.”

“Maar hé, wat weet ik er nu van?”

De Gimli-acteur heeft meteen ook een alternatief klaar voor Amazon. “Lord of the Rings heeft een hoop imitaties gekregen, andere verhalen over elven en dwergen en zo. Ik zou daar gewoon de rechten van kopen en ze samenbrengen”, legt hij uit. “Dat zou veel interessanter zijn”, meent hij. “Het zou nog steeds een mooi eerbetoon aan Tolkien zijn, maar een pak goedkoper, origineler en frisser. Maar hé, wat weet ik er nu van …”

New Line Cinema
Meer
Lees meer...