‘Lord of the Rings’-serie zoekt harige, verbrande of grappig uitziende acteurs

Heb je een brandwonde, ben je heel klein of juist heel groot, androgeen of mis je een oog of een been? Dan wacht er jou misschien een acteercarrière. Het castingbureau van de serie over Lord of the Rings is namelijk op zoek naar acteurs die zij omschrijven als “funny looking“.

Het is al bijna drie jaar geleden dat Amazon Prime aankondigde dat het plannen had voor een serie over The Lord of the Rings. De plannen klonken onmiddellijk zeer ambitieus want er was direct sprake van meerdere seizoenen, ondanks kritiek van bepaalde acteurs uit de originele films.

Opnames is Nieuw-Zeeland

Een jaar later maakte Amazon dan bekend dat het filmen voor de serie in 2019 zou beginnen. Jammer genoeg gooide het coronavirus ook daar roet in het eten. Toen Nieuw-Zeeland in lockdown ging, moest ook de filmcrew van de Lord of the Rings-serie ermee stoppen.

Een maand geleden zijn de opnames opnieuw begonnen en daarvoor zijn ze dus nog op zoek naar acteurs. BGT, een castingbureau uit Nieuw-Zeeland, plaatste deze week een opmerkelijke oproep op zijn Facebook-pagina. Officieel staat er nergens bij dat de oproep voor Lord of the Rings is, maar de aard van de oproep en het feit dat zij werken voor de serie laat daarover geen twijfel bestaan.

Groot, klein, brandwonde …

In het filmpje op Facebook maakt een vrouw – op een nogal cringy manier – duidelijk naar wat BGT precies op zoek is. Het gaat bijvoorbeeld om acteurs die heel klein (tussen 1.35 en 1.38 meter) of heel groot (meer dan 1.95 meter) zijn.

Daarnaast zoeken ze “karakterkoppen”. Daarbij horen volgens het bureau mensen met veel rimpels, ontbrekende of loszittende tanden, mensen die verbrand zijn of een oog missen. Ook wie een ledemaat kwijt is, is welkom. Hetzelfde geldt voor mensen met een androgeen uiterlijk of zwaar behaarde mensen of mensen met heel lang haar. Ook latino’s of roodharigen zijn welkom op de casting.

Wie zich aangesproken voelt, moet wel nog een klein probleem overwinnen. Je moet namelijk in Auckland wonen en een werkvisum hebben om in Nieuw-Zeeland te mogen werken.

Bekijk hier de casting call voor Lord of the Rings

URGENT CASTING – Auckland Based people only. Funky Looking people needed! (if you are with BGT do not apply as we have…

Geplaatst door BGT Actors Models & Talent op Dinsdag 23 juni 2020
Meer
Lees meer...