‘Lord of the Rings’ wordt in 2019 gefilmd: dit weten we al over het Midden-aarde van Amazon

Amazon zal vijf seizoenen lang opnieuw Midden-Aarde naar de huiskamers brengen met een epische verfilming van ‘Lord of the Rings’. De saga zal uiteraard niet het volledige verhaal van de films brengen, maar andere verhalen. En het filmen van de reeks start al in 2019, wat uitzonderlijk goed nieuws is voor de fans. Het budget is het grootste in de geschiedenis van Amazon.

Of je nu fan was van Frodo, Gimli, Aragorn, Legolas of Arwèn: The Lord of the Rings-trilogie van Peter Jackson heeft een hele generatie fantasyliefhebbers doen kennismaken met Tolkiens werk. Vijftien jaar na het epische werk, maakt Amazon maar liefst vijf seizoenen over Midden-aarde. Met één miljard dollar aan investeringen, willen ze daarmee Amazon als streamingdienst op de kaart zetten, en ons hoor je niet klagen. Maar zal Lord of the Rings opnieuw kunnen betoveren, of zit de oorspronkelijke trilogie nog te vers in het geheugen? Dit weten we al over de Amazon-Lord of The Rings

Releasedatum en duur

The Lord of the Rings wordt in de loop van volgend jaar gefilmd. Da’s uitzonderlijk goed nieuws voor de fans, want het giga-project zal dus waarschijnlijk in première gaan in 2020. Amazon tekende de serie meteen voor 5 seizoenen: een eeuwigheid in on-demand-service tijden, zeker als je weet dat zelfs Everything Sucks! géén tweede seizoen krijgt. Hoe veel afleveringen elk seizoen krijgt en hoeveel minuten elke aflevering zal duren, is nog niet bekend.

New Line Cinema

Plot

Uiteraard zijn de fans benieuwd naar wat Amazon van de reeks zal maken. Omdat de oorspronkelijke trilogie nog maar een vijftien jaar oud is, wordt het wat drummen in de hoek van de epische fantasy. Die angsten worden wel beteugeld door het feit dat Peter Jackson ook zal optreden als executive producer. Ook New Line (het productiehuis achter LOTR) en Warner Bros. zouden zich al gemoeid hebben: op dat vlak ziet het er dus goed uit.

De inmenging van Jackson wil ook zeggen dat we niet opnieuw het verhaal zullen vertellen dat Jackson al verfilmde: niet de originele boeken of The Hobbit dus. Maar dat geeft de makers nog steeds een paar duizend jaar aan folklore om te verfilmen, dus. Er zijn opties genoeg: een coming-of-age story van Aragorn, bijvoorbeeld. Het liefdesverhaal van Beren en Lúthien staat ook alvast in onze top vijf en over de elfen willen we ook wel wat meer te weten komen. En dan hebben we het nog niet over de mijnen van Moria gehad!

New Line Cinema

Met andere woorden: genoeg voor de toekomstige regisseurs en scriptschrijvers om uren materiaal te maken. Uiteindelijk was de extended edition van The Lord of the Rings ook al 12 uur lang en met The Hobbit krijg je er nog eens negen uur bij.

Cast en regisseur

Wie zal Lord of the Rings regisseren? Wel, buiten dat Peter Jackson het niet zal doen en er weinig kans is dat één van de acteurs uit de film zijn rol opnieuw opneemt, is er weinig geweten. Ian McKellen had wel aangegeven dat hij het wel zag zitten om opnieuw in de rol van Gandalf the Grey of White te kruipen. Anderzijds, hoewel Gandalfs verhaal nog niet helemaal verteld is, zijn er genoeg andere verhalen om te vertellen. En dat wil zeggen dat we andere acteurs nodig hebben.

Je zou kunnen zeggen dat, aangezien de elfen misschien aan bod komen, we die acteurs kunnen recycleren. Toch is de nostalgie-kick het eindresultaat waarschijnlijk niet waar. De zeer lichte elf Legolas werd in The Lord of the Rings en The Hobbit vertolkt door Orlando Bloom, maar de fans merkten op dat die zogezegd jongere elf in The Hobbit toch wat aangekomen was.

Kritiek

Natuurlijk is de remake van Lord of the Rings ook niet kritiekloos aan het passeren bij een deel van de oorspronkelijke cast. John Rhys-Davies, die Gimli vertolkte, noemt het project van Amazon waanzinnig. “Het gaat niet om een beter product maken, het gaat om meer geld verdienen. Als ze denken dat ze meer geld kunnen verdienen, dan doen ze dat”, vertelde de man aan Den of Geek.

Maar daar trekken ze zich bij Amazon weinig van aan: Lord of the Rings gaat dus volgend jaar in productie. Zin in nog een Lord of the Rings of The Hobbit-marathon bij wijze van voorbereiding? Wij laten ons teenhaar alvast groeien.

En vergeet deze niet mee te zingen.

Voor de fans van Lord of the Rings
Getty
Meer
Lees meer...