‘IC 814: The Kandahar Hijack’ staat nu op Netflix

Vanaf vandaag kan je op Netflix kijken naar de Indiase reeks IC 814: The Kandahar Hijack. De reeks is gebaseerd om het boek Flight Into Fear van Devi Sharan en Srinjoy Chowdhury. Dit boek is op zijn beurt gebaseerd op de hijacking van vlucht IC 814 in december 1999. In de reeks is alvast één bekend gezicht te zien. Het gaat om Anupam Tripathi, die je waarschijnlijk beter kent als Ali uit Squid Game.

Op Netflix kan je vanaf vandaag kijken naar een reeks die gebaseerd is op waargebeurde feiten. Het gaat om IC 814: The Kandahar Hijack over een vliegtuig dat een week lang gehijackt werd tijdens een vlucht van Katmandu in Nepal naar Delhi in India.

IC 814: The Kandahar Hijack

In de reeks volgen we de hijacking van de vlucht IC 814. Kort na het opstijgen van de vlucht op kerstavond 1999 werd het vliegtuig gehijackt door vijf gemaskerde terroristen van de Taliban. De hijacking duurde uiteindelijk een week, waarin het vliegtuig verschillende stops maakte in India, Pakistan, de Arabische Emiraten en Afghanistan. In totaal waren er 191 mensen aan boord.

In de reeks zullen we mee op het vliegtuig zitten en de hijacking zo vanop de eerste rij meemaken. Het gaat om een Indiase reeks, dus de meeste acteurs zullen voor ons geen belletje doen rinkelen. Al is er wel één acteur waarbij de kans groot is dat je hem kent. Het gaat namelijk om Anupam Tripathi, die in het eerste seizoen van Squid Game te zien was als Ali. Andere acteurs in IC 814: The Kandahar Hijack zijn Vijay Varma, Naseeruddin Shah, Pankaj Kapur, Patralekha Paul, Aditi Gupta Chopra, Arvind Swami, Manoj Pahwa, Kumud Mishra, Dia Mirza, Armita Puri, Aditya Srivastava, Dibyendu Bhattacharya, Yashpal Sharma en Sushant Singh.

De reeks bestaat uit zes afleveringen die nu allemaal te vinden zijn op Netflix.

Bekijk hier de officiële trailer:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Voor meer streamingnieuws kan je je inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...