In deze Arabische gevangenis mogen ze ons ook steken: chiquer dan een Hilton-hotel!

Een gevangenis met vijf sterren, dat is de plek waar Saoedi-Arabië z’n opgepakte topministers na de recente zuiveringsactie heeft gestoken. Geen muffe cel, geen douche die ze met honderd andere gedetineerden moeten delen. Wel een peperdure suite, een zwembad, en vermoedelijk bijzonder lekker eten. Om medelijden van te krijgen …

We vermoeden dat de gearresteerde Saoedische ministers geen haast hebben om in beroep te gaan tegen hun arrestatie. Toch als je ziet waar ze momenteel zouden verblijven. Het internet amuseert er zich wel mee, want ze zitten in het Ritz-Carlton hotel van Riyad opgesloten. Er was nochtans gezegd dat de ministers en prinsen geen voorkeursbehandeling zouden krijgen, maar dat kan moeilijk anders als ze in dit hotel verblijven.

Met de arrestaties drukte kroonprins Mohammed bin Salman zijn stempel op de politiek in Saoedi-Arabië, en hij zette er eventuele rivalen definitief mee buitenspel. Maar tegelijkertijd maken de Arabieren zich hier nu wel belachelijk mee.

Geen toeristen

Toeristen zijn op dit moment uiteraard niet meer welkom in het hotel. Officieel omdat er een belangrijke delegatie van de regering verblijft. De politie heeft de omgeving afgezet en je kan pas vanaf februari weer een kamer boeken. Of dat wil zeggen dat de ministers dan weer vrij zullen komen, moeten we nog afwachten. En of ze dat zelf wel willen eveneens. Check hieronder in wat voor een luxe ze zitten … opgesloten.

Ritz-Carlton

De nachten zijn zwaar op deze bedden

Ritz-Carlton

En overdag moeten de gedetineerden verplicht bewegen

Ritz-Carlton

Eten doen ze met tientallen samen in deze kantine

Ritz-Carlton

Of als ze geluk hebben mogen ze aan deze tafel aanschuiven

Ritz-Carlton

De maaltijden zijn nauwelijks te vreten

Ritz-Carlton

En ’s avonds moeten ze met loodzware ballen sleuren

Ritz-Carlton

Ocharme, die Arabieren!

Meer
Lees meer...