iPhone SE 4: Groter scherm en Face ID volgens nieuwe geruchten

Er circuleren nieuwe geruchten over de vierde generatie van de iPhone SE. Deze budgetvriendelijke smartphone van Apple zou enkele significante upgrades krijgen, waaronder een groter scherm en de introductie van Face ID.

In 2016 lanceerde Apple de eerste iPhone SE, die meteen een groot succes was. In 2020 en 2022 volgden er twee nieuwe versies. Sinds de laatste release waren er al meerdere geruchten over de iPhone SE 4, die in 2024 zou uitkomen. Niet veel later bleek echter dat Apple de lancering van de vierde generatie SE had uitgesteld, wat leidde tot onzekerheid over de toekomst van dit model. Twee maanden geleden kwam er eindelijk duidelijkheid toen steeds meer geruchten opdoken over een iPhone SE 4, die naar verwachting in het voorjaar van 2025 wordt voorgesteld.

Nieuwe look

De eerste concrete geruchten over de aankomende vierde generatie iPhone SE zijn nu opgedoken.

Over het uiterlijk van deze nieuwe, goedkopere iPhone is nog wat onduidelijkheid. Aanvankelijk werd gesproken over een ontwerp gebaseerd op de iPhone 14 uit 2022. Recent zijn er echter ook geruchten dat de SE eruit zal zien als de iPhone 16, die dit najaar op de markt komt. Wat wel vaststaat, is dat de iPhone SE 4 een groter scherm krijgt: naar verluidt 6,06 inch in plaats van de 4,7 inch van de derde generatie.

Upgrades en nieuwe functies

De iPhone SE 4 zal niet alleen een groter scherm hebben, maar ook enkele interne verbeteringen. De twee camera’s van de iPhone 16 worden waarschijnlijk vervangen door één 48 MP-lens. Daarnaast verdwijnt Touch ID en wordt het vervangen door Face ID, waardoor gebruikers hun iPhone kunnen ontgrendelen met gezichtsherkenning. Intern krijgt de SE 4 een forse upgrade met meer RAM-geheugen en de nieuwe A18-chip.

Omdat het verplicht is in Europa, zal de iPhone SE 4 worden opgeladen met een USB-C-kabel. Dit is een stap vooruit in de richting van standaardisatie en gebruikersgemak.

De officiële aankondiging van de iPhone SE van de vierde generatie wordt verwacht in het voorjaar van 2025.

Meer
Lees meer...