Kunnen iPhones update krijgen terwijl ze nog in de verpakking zitten?

Apple lijkt mogelijk een manier te hebben gevonden om een van zijn belangrijkste troeven, de gebruikerservaring, nog verder te verbeteren via updates terwijl ze nog in de doos zitten. Het idee? Nieuwe iPhone-gebruikers in staat stellen om er meteen volledig van te profiteren bij de eerste keer inschakelen.

In het nieuws: Apple zou nieuwe iPhones kunnen bijwerken zonder dat ze uit hun verpakking gehaald en aangezet hoeven te worden. De journalist Mark Gurman, steeds goed geïnformeerd over projecten van Apple, beweert dat het bedrijf hiervoor een machine heeft ontwikkeld.

Hoe? Met behulp van specifieke golven.

  • De nieuwe iPhone, nog steeds in de verpakking, moet gewoon op een houder worden geplaatst die op dit apparaat is aangesloten.
  • De machine zou in staat zijn om het apparaat op afstand “wakker te maken”, de software bij te werken en uit te schakelen met specifieke golven. Dit is een proces dat Apple normaal gesproken alleen in de fabriek uitvoert, volgens Numerama.
  • Op deze manier krijgt de toekomstige eigenaar direct een iPhone met de nieuwste software-update. Dat zou voorkomen dat sommige gebruikers te maken krijgen met problemen die zich voordoen bij de eerste versies van het geïnstalleerde besturingssysteem, zoals oververhitting bij de iPhone 15 met iOS 17.

Golven voor updates

Helaas is er verder niet veel meer bekend over dit systeem. Hoewel de journalist aangeeft dat het mogelijk tegen het einde van het jaar in de Apple-winkels kan worden geïmplementeerd.

  • Laten we echter niet vergeten dat recente iPhones een “Reserve” -modus hebben waarmee ze lokaliseerbaar blijven, zelfs als de batterij leeg is. Dat impliceert het uitzenden van golven.
  • Maar meer nog dan dat hebben Apple Watch-horloges een 60,5 GHz-module, wat een veel hogere frequentie is dan wifi of 5G, bedoeld voor diagnose. Zonder dat ze via een speciale kabel zijn aangesloten, zoals de Franse media opmerkt.
  • Het is dus best denkbaar dat iPhones een vergelijkbare module hebben en daardoor op afstand configureerbaar zijn.

In ieder geval, als dit gerucht bevestigd wordt, zou dit een toegevoegde waarde kunnen zijn voor Apple bij zijn klanten. Het zou hen onderscheiden van de concurrentie.

(nd/evb)

Meer
Lees meer...