Jackie Chans appartementen zijn in beslag genomen en worden verkocht

Hongkongs acteur en stuntman Jackie Chan moest twee appartementen in Peking afstaan. Deze zullen nu worden geveild. De reden van dit conflict is een eigendomsgeschil.

Chans appartementen liggen tegen een wooncomplex in de Dongzhimen-wijk. Hij en zijn familie verbleven hier al sinds 2007. Samen is de oppervlakte zo’n 1.217 vierkante meter en hebben ze zes slaapkamers en drie woonkamers.

Promotiewerk

https://www.instagram.com/p/B9EUcdplVsc/?igshid=8yetufdem1f6

De twee woningen samen zijn ongeveer 100 miljoen Chinese yuan (zo’n 12 miljoen euro) waard. Maar de startprijs van de veiling, die op 30 september valt, zal 71,9 miljoen Chinese yuan (ongeveer 8 miljoen euro) zijn.

De acteur zou zelf 33,6 miljoen Chinese yuan hebben betaald. Hij kreeg vermindering omdat Chan zelf promotiewerk deed voor ontwikkelaar Yujia Real Estate. Maar nu wordt veronderstelt dat de ontwikkelaar de rechten van de appartementen niet correct heeft overgedragen aan Chan.

Conflict

Nu is er een geschil tussen Yujia Real Estate en een andere ontwikkelaar Tenhog Real Estate over geld. Na een rechtszaak werd besloten dat alle bezittingen van Yujia Real Estate in beslag moesten genomen worden en verkocht worden. Dus ook de appartementen van Jackie Chan.

Meer
Lees meer...