Je badkamer vergroten doe je zo!

Geschreven met branden content van X2o

Droom je van een grote badkamer? Maar heb je geen zin in klus- of breekwerk? Richt je badkamer dan zo optimaal mogelijk in met deze slimme trucs. Zo tover jij je mini-wasplaats om tot een heus me-time-paleis!

Spiegeltje spiegeltje aan de wand …

Dat spiegels de ruimte vergroten en het licht reflecteren, weten we ondertussen allemaal. Een grote spiegel in je badkamer hangen, is dus een uitstekend idee. Met een spiegelkast in je badkamer kan je je ruimte ook een stuk groter doen lijken.

Maak je vloer optisch groter

Leg een groot vloerkleed, tapijt of badmat op je badkamervloer. Werk met lichte kleuren zoals wit, beige of pastelkleuren voor een vergrotend effect. Doe dit zeker wanneer je heel kleine badkamertegels hebt, deze verkleinen de ruimte namelijk enorm! Wanneer je de mogelijkheid hebt om nieuwe tegels te leggen, kies dan grote vloertegels, deze zullen je ruimte vergroten. Schilder ook je muren in frisse, lichte kleuren: deze reflecteren het licht.

Kies voor een bad/douchecombinatie

Heb je niet veel plaats, dan combineer je best een bad en douche in 1. Je kan een glazen wand plaatsen voor een strak effect of een douchegordijn gebruiken voor een huiselijke en lieve touch. Zo kan je zowel van ontspannende momenten in bad genieten als van een snelle, verkwikkende douche. Een glazen wand of andere transparante materialen maken je ruimte bovendien meer open en groter.

Ruim op

Een simpele tip die je altijd kan toepassen: opruimen! Een ruimte die rommelig is, lijkt altijd kleiner. Berg rondslingerende spullen zoals je favoriete shampoo of je haardroger op in een kast of mand. Plaats je was- of opbergmanden onder je lavabo om plaats te sparen. Laat je handdoeken drogen op je radiator of handdoekrek.

Voorzie voldoende verlichting

Zorg voor voldoende licht. Zowel natuurlijk licht als kunstverlichting, zoals plafondspots, ledstrips, muurverlichting, verlichting in de douche, ledverlichting in je spiegel … De kleur van het licht is ook belangrijk. Vermijd felle spots en ga voor warm wit.

Less is more

Hoe minder spullen in je badkamer, hoe groter ze zal lijken. Kies zorgvuldig je accessoires uit en vermijd een teveel aan spullen. Ga indien mogelijk voor multifunctionele items. Met een radiator die tegelijk fungeert als verwarming én handdoekrek bespaar je veel plaats.

Schuifdeur

Heb je een deur die naar binnen opent? Overweeg dan om deze te vervangen door een schuifdeur. Hierdoor creëer je een hoop extra ruimte.

Meer
Lees meer...