Je kan je wallen laten wegtatoeëren, maar dat doe je beter niet

Je kan je wallen laten wegtatoeëren, maar dat doe je beter niet

Kan je je wallen permanent laten verwijderen? Ja! Er bestaat permanente make-up voor wallen en die is in Brazilië voor een prijsje te krijgen. Enig nadeel: het blijft een tattoo en permanent inkt onder je ogen hebben, is eigenlijk gewoon een slecht idee. 

Word jij ook elke ochtend wakker met een gezicht alsof je een hele nacht hebt staan dansen? Dan ben je waarschijnlijk een concealer-adept. Maar naast je one-night stand kunnen wakkerworden zonder zorgen, dat is je misschien wel een duurzamere investering dan concealer. De oplossing: een tatoeage onder je ogen.

Permanente concealer

Klinkt als een strak maar ietwat pijnlijk plan en verder is er eigenlijk nog slecht nieuws. Los van het feit dat je deze ‘behandeling’ alleen maar in Brazilië kan krijgen op dit moment, en ze vrij duur is, zijn er ook geneeskundige bezwaren. Met andere woorden: als het te goed klinkt om waar te zijn, dan is het dat waarschijnlijk ook.

Het idee is eenvoudig: je injecteert met een tatoeagenaald inkt onder de huid die lichter is dan de kleur van je wallen. Het is dus echt een permanente concealer. Klinkt goed, daar zijn we het mee eens. Maar waarschijnlijk is het resultaat helemaal niet wat je in gedachten had. Tenzij je dus ook nog zin hebt om op een tattoo-fix-programma te eindigen, probeer je het best niet.

19 dingen die je moet weten voor je een tattoo laat zetten.

Inkt verandert met de jaren

Inkt om te tatoeëren wordt onder de huid aangebracht en ziet er dus de facto nogal uit als een permanente tekening. Die laag inkt zal, naarmate de tijd vordert en zelfs als je met een pixel-effect werkt, naar boven komen en veranderen van kleur. Je eindigt waarschijnlijk met een halve cirkel krijtkleur onder je ogen. Niet leuk als dat niet de bedoeling is.

Eén fan van Harry Styles liet een tattoo van het gezicht van de zanger op haar hoofd zetten … of niet?

Maar er zijn dus ook medische bezwaren: als het misloopt, kan je je niet zomaar onder je ogen laten laseren: de specifieke inkt wordt onder invloed van een laser namelijk zwart. Zo dicht bij de ogen laseren, wordt ook niet aangeraden en veel tatoeageverwijderaars zijn dan ook sceptisch over een behandeling.

Daarnaast loop je bij elke tattoo het risico op een infectie. De meeste tatoeages kan je makkelijk afdekken, en dat wordt ook aangeraden. Zeker als je een huisdier hebt, is die maatregel belangrijk: één haartje kan infectie meebrengen. Dat is helaas niet zo evident met tatoeages onder je ogen.

21 problemen die alleen mensen met tattoos begrijpen.

Hoe krijg je donkere cirkels onder je ogen?

Hier is het slechte nieuws: wallen zijn voor een groot stuk genetisch bepaald. Je krijgt ze ook door vermoeidheid, wanneer je lijf meer vocht vasthoudt dan normaal. Daar valt niet zo veel aan te doen (behalve meer slapen). De donkere kringen onder je ogen, zijn dan weer het gevolg van te weinig slaap en te weinig vocht, naast de genetische component. Dan wordt je huid dunner en zie je je grijze schedelvlies door je huid heen. Ook de adertjes onder je ogen zijn dan een stuk zichtbaarder, vandaar de donkere kleur.

Gesponsorde artikelen