Left Right
scrollTop top

Jeroen Meus op z’n plaats gezet door BV na z’n uitspraken in Dag Allemaal


Jeroen Meus op z’n plaats gezet door BV na z’n uitspraken in Dag Allemaal

De keukenvete tussen de health foodies en Jeroen Meus blijft duren, en nu heeft ook Bieke Ilegems zich gemengd in het debat. Na enkele uitspraken van de populairste tv-chef in het boekje Dag Allemaal, zette zij een uitgebreide verontschuldiging op Facebook voor alle avocado- en quinoa-lovers, en ging in de aanval tegen de tv-kok. 

Bieke Ilegems is niet blij met de uitspraken van Jeroen Meus. Die liet in Dag Allemaal weten dat hij ’t niet zo op heeft met superzaden, quinoa en avocado. “Ik ben er zeker van dat ik het eten van mevrouwen Naessens en Bekkari veel lekkerder zou kunnen klaarmaken dan zij”, zegt Meus, die bekend staat voor zijn veelvuldig gebruik van boter. “Kunnen zij goed koken? Wellicht, maar zij zijn geen chefs”, klonk het daar.

Maar daar is Bieke Ilegems het duidelijk niet mee eens. De ex-Familie-actrice, die zelf een kookboek in de steigers heeft staan, slaat hard terug op Meus. “Sinds wanneer geeft een diploma of titel je alleenrecht om je passie en kennis over eten te delen? Of exclusiviteit op credibiliteit om dat te doen”, zegt ze op Facebook. Ze tagde ook meteen Pascale Naessens in haar post.

Geld boven gezondheid

Ze gaat nog verder: “Jeroen Meus is zonder enige twijfel een bijzonder begenadigd chef en een goeie tv-maker. Ik smul van zijn programma’s en ja, ook van zijn gerechten. Maar waarom zou koken met boter, patatten en rijkelijk romige sauzen hoger op de culinaire en geloofwaardigheidsladder moeten staan dan de quinoa, de bessen en de avocado’s van Naessens en Bekari? In mijn ogen valt het niet te ontkennen dat Pascale een hele beweging op gang heeft gebracht en mensen ervan bewust heeft gemaakt dat wat je eet een grote impact heeft op je gezondheid en je welzijn. Ze leerde ons allemaal dat eten meer kan zijn dan alleen maar lekker. Dat lekker én gezond kunnen samengaan. Dat onze klassieke voedingsdriehoek misschien hier en daar wat bijgestuurd zou moeten worden, hoewel melk- en broodbonzen dat natuurlijk niet graag horen. Geld boven gezondheid.”

De wereld rond

Bieke Ilegems zelf is wel fan van quinoa en avocado, en daar is helemaal niks mis mee. “Omdat ik dat gewoon lekker vind en omdat ik me er goed bij voel. Niet meer, niet minder”, zegt ze zelf. Maar dan wordt het toch nog net iets nijdiger: “Ik verschuil me dus moedig mee achter de brede rug van Pascale Naessens, klaar om de klap van Jeroens houten lepel op te vangen. Ik weet het niet zeker, maar als ik me niet vergis heeft Pascale zelfs een opleiding tot chef gevolgd, in alle stilte, lang voordat ze haar gezonde keuken durfde te delen met Vlaanderen. En de V.S. En China. En weldra wellicht de rest van de wereld. Als Vlaanderen haar te veel heeft uitgespuwd.”

We durven het bijna niet zeggen, maar dat klonk als een stevige burn aan Jeroen Meus, die andere bestsellerkok.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  684.256
 • Aantal
  doden
  20.572