Jojo Siwa over mogelijke deelname Eurovisiesongfestival: “Er wordt over gepraat

De Amerikaanse danseres en zangeres Jojo Siwa is nu al enkele dagen aan het teasen dat ze mogelijk zal deelnemen aan het Eurovisiesongfestival. Ze zou dat doen voor Polen omdat ze recent ontdekte dat ze roots heeft in het Europese land. Aanvankelijk leek het te gaan om een grap, wat het ook was, maar nu laat Jojo Siwa weten dat er ook echt over gesproken wordt.

Jojo Siwa stuurt sinds vorige video’s de wereld in waarin ze meedeelt dat ze zal deelnemen aan het Eurovisiesongfestival voor Polen. Al snel werd duidelijk dat het ging om een mop waarmee Jojo meespeelde, maar nu laat ze weten dat het toch iets meer is dan gewoon een mop.

Jojo Siwa

Jojo Siwa is vooral bekend van haar deelname aan het realityprogramma Dance Moms. Daarin was ze te zien als een van de getalenteerde danseressen van de dansschool van Abby Lee Miller. Na haar passage in Dance Moms in 2015 en 2016 kreeg Jojo enkele rolletjes in reeksen van Nickelodeon. Ondertussen timmerde ze ook aan een carrière in de muziek.

Zo bracht ze eerder dit jaar het nummer Karma uit, waarvan vooral de choreografie viraal ging op sociale media. Later volgde ook nog de single Guilty Pleasure en nu is Jojo Siwa haar volgende single aan het promoten en dat doet ze op een bijzondere manier.

Voor Polen naar het Eurovisiesongfestival?

Jojo Siwa onthulde recent dat ze Poolse roots heeft en die nationaliteit zet ze in de verf in haar nummer Yesterday’s Tomorrow’s Today. In de song verwerkte ze namelijk een vleugje Poolse muziek, waardoor veel fans al meteen lieten weten dat het klonk als een Poolse inzending voor het Eurovisiesongfestival.

Sindsdien deelde Jojo Siwa al verschillende video’s waarin ze zegt dat ze zich aan het voorbereiden is voor een deelname aan het Eurovisiesongfestival. Aangezien deelnemende nummers pas vanaf 1 september bekendgemaakt mogen worden, kon Jojo Siwa dus niet deelnemen aan het Eurovisiesongfestival met Yesterday’s Tomorrow’s Today. Dat heeft ze ondertussen ook zelf bevestigd, maar dat betekent niet dat een deelname volledig van de tafel is. Integendeel.

Reis naar Polen

In een nieuwe video op TikTok laat Jojo Siwa weten dat ze naar Polen reist. Het gaat naar eigen zeggen om een reis “zonder verplichtingen”, maar toch ging ze nog verder in op de mogelijkheid van een deelname aan het Eurovisiesongfestival.

“Iemand vroeg me of ik het lied zou brengen op het Eurovisiesongfestival en aanvankelijk zei ik al grappend ‘ja’, maar nu is het een echte conversatie geworden. Het Eurovisiesongfestival is op de hoogte en we praten met de mensen in Polen, want elk land mag zijn eigen vertegenwoordiger kiezen.” Jojo laat echter weten dat ze een belangrijk project heeft dat gepland staat op het moment dat het Eurovisiesongfestival doorgaat. “Maar als Polen wil dat ik hun land vertegenwoordig, dan zal ik er zijn. Dan zal ik ervoor zorgen dat het lukt.”

Jojo weet ondertussen ook zelf dat ze niet met Yesterday’s Tomorrow’s Today kan deelnemen, maar ze heeft al een idee voor een ander nummer.

Bekijk hier de TikTok van Jojo Siwa:

@itsjojosiwa

Unedited GRWM for travel dayyy🇵🇱✨🌏

♬ Yesterday's Tomorrow's Today – JoJo Siwa
Meer
Lees meer...