K-popgroep GFRIEND komt terug om tiende verjaardag te vieren

De K-popgroep GFRIEND zal begin volgend jaar terugkomen met een nieuw project. Op dat moment zal het tien jaar geleden zijn dat de groep haar debuut maakte en dat zal dus gevierd worden. De leden van GFRIEND verlieten in mei 2021 het agentschap Source Music en gingen elk hun eigen weg. Maar binnenkort zullen ze dus opnieuw samenwerken.

Goed nieuws voor fans van de K-popgroep GFRIEND, want de groep komt in januari terug om hun tiende verjaardag te vieren. Voorlopig is het nog niet duidelijk wat de groep precies zal doen.

GFRIEND

De K-popgroep GFRIEND maakte haar debuut op 15 januari 2015 met de EP ‘Season of Glass’, met als title track Glass Bead. De groep bestond uit zes leden: Sowon, Yerin, Eunha, Yuju, SinB en Umji. GFRIEND was de eerste girlgroup die haar debuut maakte onder het agentschap Source Music. Eerder werkte het label wel al samen met Big Hit Entertainment (het agentschap van BTS) voor de meidengroep Glam. Maar die groep kende een kort bestaan, doordat een van de leden betrokken was bij het blackmailen van acteur Lee Byung-hun.

Van 2015 tot 2021 was GFRIEND de enige actieve girlgroup van Source Music, dat sinds 2019 onderdeel uitmaakt van het overkoepelende label HYBE. GFRIEND had grote hits met onder andere Me Gustas Tu, Fever en Mago. In 2021 liepen de contracten van de leden van GFRIEND bij Source Music af, waarbij alle leden besloten om hun contract niet te verlengen en elk hun eigen weg uit te gaan.

Na de split van GFRIEND tekenden Eunha, SinB en Umji een contract bij BPM Entertainment. Onder dat agentschap maakten ze in 2022 hun debuut als nieuwe groep Viviz. Sowon tekende aanvankelijk een contract bij IOK Company, waar ze aan de slag ging als actrice. Later verhuisde ze naar OUI Entertainment, maar in augustus 2024 besloot ze om haar contract niet te verlengen. Yerin ging eerst naar Sublime Artist Agency, maar ruilde dat agentschap ondertussen al in voor Bill Entertainment, waaronder ze eerder deze maand nog haar derde solo-EP uitbracht. Yuju bracht twee EP’s uit onder het agentschap KONNECT Entertainment, maar verliet dat agentschap in april 2024.

Tien jaar

Wie snel kan rekenen, weet dus dat GFRIEND op 15 januari 2025 tien kaarsjes zal uitblazen. Daarom zal de groep nog eens samenkomen. Aanvankelijk ging het enkel om geruchten in Zuid-Koreaanse media, maar al snel werden die ook bevestigd door Source Music.

In een officieel statement schrijft het agentschap: “GFRIEND heeft plannen om hun fans in januari 2025 terug te ontmoeten met een project om hun tiende verjaardag te vieren. De leden kwamen zelf met het idee om een ​​waardevolle herinnering te geven aan BUDDY (de officiële fanclub van GFRIEND). We hopen dat jullie ernaar uitkijken en de leden zullen steunen.”

Wil je op de hoogte blijven van alles over K-pop? Schrijf je dan in op onze gratis wekelijkse nieuwsbrief.

Meer
Lees meer...