K-popgroep Weki Meki houdt er na zeven jaar mee op

De K-popgroep Weki Meki stopt na zeven jaar. Dit jaar moesten de acht leden beslissen of ze bij het agentschap Fantagio zouden blijven of ergens anders een contract zouden tekenen. Vijf van de acht leden besloten al om Fantagio te verlaten. De andere drie zijn nog bezig met gesprekken met het agentschap.

Na zeven jaar houdt de girlgroup Weki Meki ermee op. De groep maakte zeven jaar geleden haar debuut, waardoor dit jaar dus een cruciaal jaar was voor de achtkoppige groep. De maximale termijn van een contract in K-pop is namelijk zeven jaar, waarna K-popsterren de kans krijgen om hun contract te verlengen of naar een ander agentschap over te stappen. Daardoor gebeurt het vaak dat een K-popgroep er na zeven jaar mee stopt. Dat is nu ook het geval voor Weki Meki.

Weki Meki

Weki Meki maakte haar debuut in augustus 2017. De meidengroep werd de nieuwe groep voor Elly, Choi Yoo-jung, Kim Do-yeon en Sei die eerder deel uitmaakten van I.O.I. Zij kregen het gezelschap van Ji Su-yeon, Lua, Rina en Lucy en werden zo een achtkoppige groep. De eerste EP van de groep kreeg de naam ‘Weme’ en had als title track I Don’t Like Your Girlfriend. De tweede EP ‘Lucky’ volgde in februari 2018 en in oktober van datzelfde jaar verscheen het single album ‘Kiss, Kicks’.

Ook in 2019 verscheen er een nieuwe single album van de groep, Lock End LOL, dat enkele maanden later ook een repackage versie kreeg, Week End LOL. In 2020 verscheen dan weer het single album ‘Dazzle Dazzle’ en de derde EP ‘Hide and Seek’ net als de vierde ‘New Rules’. In 2021 verscheen er nog een vijfde EP van Weki Meki, ‘I Am Me’, maar daarna werd het opvallend stil rond de groep. Twee jaar later, in 2023, nam Elly wel nog deel aan de wedstrijd Queendom Puzzle.

Eerder dit jaar verscheen nog de single CoinciDestiny, die al aangekondigd werd als de laatste single van de groep.

Disbandment

En nu is het einde, of de disbandment, van Weki Meki officieel aangekondigd. Het contract van de groep eindigde officieel op 8 augustus 2024. In een statement laat Fantagio weten dat de groepsactiviteiten van Weki Meki stopgezet zijn.

In het statement laat Fantagio ook weten dat het nog bezig is met onderhandelingen met Ji Su-yeon, Choi Yoo-jung en Kim Do-yeon over de mogelijke verlenging van hun contract. De andere vijf leden – Elly, Sei, Lua, Rina en Lucy – hebben al besloten om hun contract te beëindigen. Het agentschap bedankt deze leden voor hun inzet tijdens de afgelopen jaren en hoopt dat fans hen ook in de toekomst zal blijven steunen.

Wil je op de hoogte blijven van alles over K-pop? Schrijf je dan in op onze gratis wekelijkse nieuwsbrief.

Meer
Lees meer...