K-popster HyunA moet Noord-Amerikaanse tour schrappen wegens te weinig interesse: Dit is waarom

De K-popster HyunA heeft noodgedwongen haar Noord-Amerikaanse tour moeten cancellen. Er was te weinig interesse waardoor de tour niet winstgevend zou zijn. De nieuwe relatie en recente verloving van HyunA zouden aan de basis liggen van het gebrek aan interesse.

De aangekondigde Noord-Amerikaanse tour van K-popster HyunA gaat niet langer door. HyunA kondigde de tour begin juni aan, maar er werden te weinig tickets verkocht. Daardoor zijn alle data in de Verenigde Staten en Canada nu geschrapt.

‘My Attitude’-tour

In juni kondigde HyunA de Noord-Amerikaanse stops van haar ‘My Attitude’-tour aan. De tour volgde op de release van het minialbum ‘Attitude’, wat het eerste nieuwe werk was van HyunA in meer dan twee jaar.

De Noord-Amerikaanse tak van de tour bestond uit acht concerten in de Verenigde Staten en Canada. Die concerten zouden doorgaan tussen 7 en 21 augustus. Maar nu komt het nieuws dat deze tour geschrapt wordt omdat er te weinig tickets verkocht werden. Op de website van TicketMaster staan er nog twee concerten open, maar op de website van de concertzalen zelf zijn de concerten wel geschrapt.

Verloving met Yong Jun-hyung

De reden voor de matige interesse in de concerten van HyunA heeft waarschijnlijk te maken met haar relatie en recente verloving met Yong Jun-hyung. Hij maakte deel uit van de boyband Highlight, maar verliet deze groep toen bleek dat hij betrokken was bij het Burning Sun-schandaal.

Aanvankelijk werd gezegd dat Yung deel uitmaakte van de chatrooms van Jung Joon-young. In die chatrooms werden foto’s en video’s gedeeld van vrouwen zonder hun toestemming. Het ging daarbij vaak om naaktbeelden of beelden gemaakt tijdens seks, die niet altijd met wederzijdse toestemming was. Later bleek echter dat Yung geen deel uitmaakte van de chatrooms van Jung, maar dat ze een privégesprek hadden, waarin Jung ook beelden deelde, die Yung bekeken heeft. Hij bekende dit en stapte toen meteen uit de groep Highlight. Na een pauze om zijn verplichte legerdienst uit te voeren, is hij nu actief als soloartiest. Jung is dus niet schuldig aan het filmen en delen van video’s in het Burning Sun-schandaal, maar hij was wel op de hoogte van de chatrooms en besloot om niet in te grijpen. Daarom zien velen hem als medeplichtig.

Eerder deze maand maakten HyunA en Yung Jun-hyung bekend dat ze in oktober zullen trouwen. Heel wat fans reageerden ontzet op dit nieuws.

Meer
Lees meer...