‘Kamp Jeroom’: Juryleden nemen het tegen elkaar op in aanloop naar nieuw seizoen ‘De Slimste Mens ter Wereld’

Het nieuwe seizoen van De Slimste Mens ter Wereld komt eraan. Maar eerst is het tijd om de juryleden te selecteren. En dat doet Play4 dit jaar met een speciaal apart programma. In het nieuwe programma Kamp Jeroom wordt gezocht naar het strafste jurylid in enkele bizarre opdrachten.

Er wordt al even vol spanning uitgekeken naar de start van het nieuwe seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. Toen Play4 vorige week met een opvallende aankondigingvideo kwam, leek het alsof we vandaag de startdatum van dat nieuwe seizoen zouden kennen. Niets is echter minder waar, want de aankondiging blijkt voor een heel nieuw programma te zijn.

Strafste Jurylid ter Wereld

In Kamp Jeroom wordt gezocht naar het strafste jurylid van De Slimste Mens ter Wereld. Dagelijks nemen daarin drie duo’s het op tegen elkaar in drie proeven. Uit de trailer van het nieuwe programma blijkt dat het niet gaat om spectaculaire stunts, maar om “leutige spelletjes”.

In acht afleveringen zullen zo in totaal 24 juryleden uitgebreid getest worden. Na twee weken wordt dan in Kamp Jeroom uiteindelijk één iemand gekroond tot “Strafste Jurylid ter Wereld”. De eerste drie kandidaten die al zeker deelnemen aan het programma zijn Amelie Albrecht, Jonas Geirnaert en Pedro Elias.

Jeroom en Erik Van Looy

Presentatoren van dienst bij Kamp Jeroom zijn Erik Van Looy en Jeroom, die al tien jaar jurylid is bij De Slimste Mens ter Wereld. “Kamp Jeroom is bedacht als een luchtig voorgerecht voor De Slimste Mens ter Wereld. Een hapklare spelshow die gebruik maakt van de grote vijver van DSMTW-juryleden waarin ze allen worden getest op logisch inzicht, reactievermogen en parkeertalent. Ik volg alle proeven vanuit mijn controlekamer van waaruit ik de kandidaten motiveer, dirigeer en soms … condoleer”, blikt Jeroom vooruit.

“Mijn rol is klein en simpel: ik verwelkom al mijn juryleden en hun spelpartners en bespreek na elke proef samen met Jeroom hun prestaties. Dus wel al hard gelachen met de overgave van de duo’s en dan moeten we nog beginnen aan het echte werk: de start van het nieuwe seizoen van De Slimste Mens ter Wereld!”, klinkt het bij Erik Van Looy.

Kamp Jeroom is vanaf 30 september van maandag tot en met donderdag om 22.15 te zien op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...