Kickboksevent GLORY 94 zorgt voor topspektakel in Antwerpen

De terugkeer van GLORY naar België was zaterdagavond een groot succes. Een uitverkochte Lotto Arena kreeg een hele avond kampen te zien van hoog niveau. In het main event klopte de Turk Cem Caceres de Roemeen Stefan Latescu, vierde van de wereld, met een leverstoot in de eerste ronde.

Het was bijna drie jaar geleden dat de internationale kickboksorganisatie GLORY nog een event had georganiseerd in België. Maar zaterdagavond stond de hoog aangeschreven organisatie met GLORY 94 in de Lotto Arena in Antwerpen. Dat kickboksen leeft in België blijkt uit het feit dat de zaal volledig uitverkocht was. Met heel wat boksers op de affiche die een link hebben met België of Nederland was de sfeer indrukwekkend en het publiek vaak oorverdovend.

Dat publiek werd al verwend van bij de prelims. De eerste vier kampen eindigden daarbij telkens met een knock-out of technische knock-out. De indrukwekkendste prestatie kwam daarbij van de Portugees Andre Santos (22-2, 10 KO) die zwaar domineerde tegen Adam El Hammouchi (20-5, 9 KO). Ook lokale sterren Karim Taquet (13-5-1, 4 KO), Soufian El Hammouchi (21-6, 13 KO) en Ismail Ayaadi (31-4-2, 16 KO) behaalden een overwinning.

Black Ghost en Big Sexy verzorgden de show

De knock-out van de avond kwam er aan het begin van het main event. Rijzende ster Mory ‘Black Ghost’ Kromah (30-2-1, 18 KO), die al dansend de ring in kwam, zorgde daarvoor met een flying knee tegen Mohamed Amine (29-9, 16 KO).

Ook de ervaren Nico ‘Big Sexy’ Horta (23-9, 3 KO), goed voor 1.98 meter en bijna 135 kilogram, verzorgde de show. Negen minuten lang bleef hij druk zetten op zijn tegenstander, nummer 5 van de wereld Sofian Laidouni (36-4-1, 18 KO). De slagen van Laidouni leken hem niet te deren. Hij omschreef ze achteraf dan ook als “een zuchtje wind”. Zijn overwinning op punten vierde hij eveneens met een dansje.

Belgische nederlagen

Antwerpenaar Jente Nnamadim (21-6, 11 KO) kende bij zijn GLORY-debuut een moeilijke avond. Serkan Ozcaglayan (46-10, 36 KO) bleek een klasse te sterk en wist hem met een rechtse hoek al snel van slag te brengen. Nnamadim zou nooit meer herstellen, maar toonde doorzettingsvermogen om de kamp volledig uit maken. Serkan won uiteindelijk overtuigend met vijf keer 30-24.

Met de Marokkaanse Belg Youssef Boughanem (188-44-8, 120 KO) stond er ook een legende in Muay Thai op de affiche van GLORY 94. Hij kreeg de Italiaan Angelo Volpe (39-5, 12 KO) tegenover zich en beide heren zorgden voor en hoogstaande kamp. Uiteindelijk haalde Volpe het met een split decision. Achteraf was het wederzijde respect tussen beide kickboksers groot.

Cem Caceres verrast in main event

In het co-main event zorgden Berjan Peposhi (30-4, 16 KO) en Ayoub Bourass (14-2, 4 KO) voor een hoogstaande kamp. Thuisvechter Peposhi haalde het uiteindelijk nipt met vijf keer 29-28.

Daarna was het tijd aan het main event. Daarbij was Stefan Latescu (17-4, 8 KO), nummer 4 van de wereld, favoriet. De Roemeen zou het normaal opnemen tegen sensatie Bahram Rajabzadeh, maar die was elders nodig. Omdat Antonio Plazibat een armblessure opliep was er op 21 september op GLORY 95 geen tegenstander meer voor Levi Rigters. Rajabzadeh werd daarvoor dus opgeroepen en krijgt zo een unieke kans. De winnaar van de kamp tussen Rigters en Rajabzadeh mag het namelijk opnemen tegen wereldkampioen Rico Verhoeven.

In plaats van Rajabzadeh kreeg Latescu tijdens GLORY 94 de Turk Cem Caceres, de nummer 8 van de wereld, tegenover zich. Die had tijdens de weight-in al getoond helemaal geen schrik te hebben van Latescu en begon ook zo aan het main event. Dat duurde uiteindelijk amper iets meer dan 2 minuten, want een bodyshot in de lever bleek toen te veel voor Latescu.

Meer
Lees meer...