Kim Van Oncen spreekt over haar nieuwe rol in ‘Thuis’

Kim Van Oncen maakte deze week haar debuut in de soap Thuis op VRT 1. Daar speelt ze yogalerares Lyn. In Café Congé op Play4 gaf de actrice bij Dennis Xhaët meer uitleg over haar personage.

Thuis verwelkomde deze week een nieuw gezicht. Het gaat om Kim Van Oncen, die je kan kennen van Radio2 en van haar rol als enfant terrible Saartje in Dertigers.

Lyn

In Thuis kruipt Kim Van Oncen in de huid van Lyn. Zij maakt haar intrede in de soap als een yogalerares die op zoek is naar werk. “Lyn is heel sportief, gaat joggen, volgt lessen. Alles draait om een gezonde geest in een gezond lichaam. Ze komt op het eerste gezicht heel empathisch over en heel spontaan en vrolijk. Ze maakt makkelijk vrienden”, legt Kim Van Oncen haar personage uit.

“Maar gaandeweg gaat er een kantje van haar bovenkomen dat iets donkerder is. Wat ik heel leuk vind, is dat dat komt door haar verleden. Het is een beetje het verhaal van ‘een vogeltje zingt zoals het gebekt is’. Dat vind ik leuk om te tonen. Ze is een mens van vlees en bloed met haar positieve kanten, maar ze heeft ook een aantal negatieve kanten. Maar zoals vaak heeft dat een kiem in het verleden, van toen ze kleiner was en jonger. Dat gaat natuurlijk wel even duren voor we dat allemaal zien, maar daardoor zal er wel van alles gebeuren”, klinkt het.

Thuis is elke weekdag om 20.25 uur te zien op VRT 1 en VRT MAX

Meer
Lees meer...