Kinderschoenen kopen? Let op deze aandachtspunten

Met branded content van Kipling

De ontwikkeling en de groei van de voeten van je kind valt of staat met goed schoeisel. Als je kinderschoenen koopt let je dus beter op enkele zaken, zoals de maat, het materiaal, de sluiting … Benieuwd hoe je de juiste maat kiest? Of je kind beter schoenen past met sokken of net niet? Wij beantwoorden alvast de meest prangende vragen!

1. Hoe kies je de juiste schoenmaat?

De juiste maat kiezen voor de schoenen van je kind is niet altijd even evident. Te grote schoenen bieden onvoldoende steun, te kleine schoenen kunnen tal van problemen veroorzaken. Denk maar aan ingegroeide of blauwe teennagels, slechte ontwikkeling van de voeten, pijn of blaren.

De juiste maat? Eén cm ruimte vooraan volstaat, meer hoeft ook niet. Zo sluit de schoen stevig aan bij de hiel. Verder dient je kind zijn of haar tenen goed te kunnen spreiden en bewegen in de schoen. Twijfel je? Laat de schoenmaat van je kind dan opmeten in de schoenwinkel.

2. Moet mijn kind schoenen passen met sokken of net niet?

Dat is afhankelijk van het type schoen. Wil je sandalen kopen voor de zomervakantie, dan zullen deze uiteraard zonder sokken gedragen worden en heeft het ook geen zin om deze met sokken te passen. Kies je voor jongens of meisjes schoenen die je kind zal dragen met sokken, dan is het aangeraden deze ook tijdens het passen met sokken te dragen.

3. Welke sluiting is het beste?

Er zijn verschillende sluitingen zoals velcro, elastische veters of gewone veters. Gewone veters zijn enkel aangeraden als je kind zijn of haar eigen veters al kan knopen. Kan je kind dit nog niet? Kies dan voor velcro of elastische veters, naargelang je smaak. Dat de schoen stevig rond de voet zit is belangrijk voor de ondersteuning. Daarnaast is het belangrijk dat je kind zijn of haar schoenen makkelijk zelf kan aan- of uitdoen.

4. Wat is het beste materiaal voor een kinderschoen?

Leer is één van de beste, natuurlijke en ademende materialen voor zowel jongens, als meisjes schoenen. Het past zich makkelijk aan de vorm van de voet aan en is ventilerend. Hierdoor kunnen kindervoetjes goed ademen, wat de kans op zweetvoeten vermindert.

5. Is één paar kinderschoenen voldoende?

Om de kans op bacteriegroei en stinkende schoenen te vermijden, is het aangeraden kinderschoenen regelmatig te verluchten. Je kind heeft dus bij voorkeur een extra paar schoenen nodig om af te wisselen en geurtjes te voorkomen.

Meer
Lees meer...