Kindertijd. Om. Zeep. Blijkt dat ‘Torn’ van Natalie Imbruglia gewoon een cover is!

Kindertijd. Om. Zeep. Blijkt dat ‘Torn’ van Natalie Imbruglia gewoon een cover is!

Hoe test je of iemand in de jaren negentig is opgegroeid? Zing de eerste lijn van ‘Torn’ mee en check of ze de rest van de tekst kennen. ’t Was dé ideale song om onze puberale verwarring mee uit te drukken, en het helpt natuurlijk dat Natalie Imbruglia er ook uitzag als de belichaming van de jaren negentig. Maar nu blijkt dus dat nummer eigenlijk gewoon een cover is!

I’m all out of faith: dat is zo’n beetje ’t gevoel dat we krijgen nu we doorhebben dat Natalie Imbruglia’s Torn eigenlijk een cover is. Jawel, het nummer werd oorspronkelijk in 1993 geschreven voor een Deense zangeres Lis Sorensen en werd later opgenomen door de rockgroep Ednaswap. De versie van Imbruglia is natuurlijk veel bekender geworden, maar véél is er aan het origineel niet veranderd.

Is dat relevant? Waarschijnlijk niet. Ook Tainted Love van Soft Cell, Girls Just Wanna Have Fun (Cindy Lauper) en zelfs It’s My Life van No Doubt zijn eigenlijk covers. Al kunnen we niet ontkennen dat het eigenlijk een beetje pijn doet als je ontdekt dat je teenage angst eigenlijk gewoon een tweedehandsversie van puberale pijn is. Ouch.

Niet getreurd: het originele Torn is dus slechts vier jaar ouder dan de versie die wij allemaal zo goed kennen.

En, welke versie horen jullie ’t liefst?

Klinkt toch niet helemaal ’t zelfde hé?

Gesponsorde artikelen