Kippenvelmoment: Bart Peeters start optreden met emotioneel eerbetoon aan Luc De Vos

Amper enkele uren nadat het nieuws bekend raakte van het overlijden van Luc De Vos, begon Bart Peeters gisterenavond aan zijn show in Het Depot in Leuven. Als eerbetoon aan zijn collega bracht hij een emotionele versie van Gorki’s meest legendarische nummer ‘Mia’. 

Een prachtige hulde die de fans van Bart Peeters en Gorki kippenvel bezorgde en tot tranen toe bewoog, al slaat deze reactie op Facebook de nagel op de kop: “Mooi eerbetoon, maar als je dit nummer door iemand anders hoort zingen, besef je nog maar eens hoe goed Luc De Vos was.”

Een zichtbaar aangeslagen Axl Peleman, die gisterenavond optrad met Rick De Leeuw in de stadsschouwburg van Sint-Niklaas, gaf aan VTM een korte reactie op het overlijden van zijn vriend.

“Ik ken Luc al van voor hij zijn eerste plaat opnam. We hebben samen vier jaar radio gemaakt. Als we elkaar zagen was het altijd hartelijk. Ik vind het erg dat het fenomeen Luc De Vos is gestorven, maar ik vind het veel erger dat hij een vrouw die hij graag zag en een zoon op wie hij trots was, achterlaat.”

Mia op 1 in De Tijdloze

Op massale vraag van de StuBru-luisteraars heeft de radiozender beslist om Mia een ereplaats te geven bovenaan in De Tijdloze. De stemming voor de lijst met meest tijdloze nummers aller tijden werd vrijdagavond eigenlijk al afgesloten, maar als eerbetoon aan Luc De Vos zette Studio Brussel Mia nu toch bovenaan.

Tussen 9u en 10u vanochtend bracht Studio Brussel al een hulde aan Luc De Vos. Roos Van Acker en Stijn Van de Voorde haalden een uur lang samen herinneringen op aan een van de grootste zangers van de Vlaamse muziek.

Ook bij Radio 2 zal vandaag een eerbetoon gebracht worden aan de zanger. Tussen 13u en 16u zenden ze het gelegenheidsprogramma Een eerbetoon aan Luc De Vos uit.

Music Industry Awards

De organisatie van de MIA’s, de belangrijkste Vlaamse muziekprijzen, heeft intussen laten weten hun campagne tijdelijk stop te zetten. De prijzen, die worden uitgereikt op 8 januari, werden vernoemd naar Gorki’s grootste hit Mia.

Luc De Vos overleed gisterenavond in een appartement op amper 100 meter van zijn huis in Gent. Hij gebruikte de locatie als “schrijvershok”, zo stond te lezen op de Facebookpagina van Gorki. Hoe de zanger om het leven kwam, is nog onduidelijk. Wel stelde een wetsdokter gisterenavond vast dat er geen sporen van buitensporig geweld aanwezig zijn. Een autopsie zal vandaag meer duidelijkheid brengen.

Luc De Vos werd amper 52 en laat een vrouw en zoon van 13 jaar achter. De familie van de zanger vraagt om het plotse verlies in alle rust te kunnen verwerken. 

Meer
Lees meer...