Left Right
scrollTop top

Kit Harington heeft dit opvallende decorstuk van ‘Game of Thrones’ in zijn tuinhuis staan


Kit Harington heeft dit opvallende decorstuk van ‘Game of Thrones’ in zijn tuinhuis staan

‘Game of Thrones’ loopt op z’n einde, het laatste seizoen is opgenomen en zal vanaf 14 april te zien zijn. Voor de acteurs komt er zo een einde aan negen jaren waarin ze samen groeiden met hun personages. Het is dan ook niet zo vreemd dat acteurs relikwieën en decorstukken mee naar huis nemen, maar wat Kit Harington heeft meegenomen, is toch wel bijzonder.

14 april 2019, dat is de dag waarop we eindelijk kunnen kijken naar de eerste aflevering van het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones. Hoewel het bij ons eigenlijk al 15 april is, komt het toch wel heel dichtbij. Voor de acteurs daarentegen zit het avontuur er al een tijdje op. Maar Game of Thrones zal natuurlijk altijd een deel van hun leven blijven. Verschillende acteurs lieten zo tattoos zetten om hun personage te herdenken, maar Kit Harington, die sleurde een opvallend decorstuk mee naar huis.

Levensgroot beeld

In de eerste echte teaser van het nieuwe seizoen kregen we de drie Stark-telgen te zien. Arya, Sansa en Jon liepen door de kelders van Winterfell onder het toeziende oog van standbeelden van hun familieleden. Uiteindelijk komen ze zo oog in oog te staan met hun stenen evenbeeld. Waarna de winter wel heel letterlijk arriveert.

In een interview liet Kit Harington nu weten dat hij zijn eigen standbeeld heeft bijgehouden. “Ze hebben het naar mijn huis gestuurd. Nu staat het in mijn tuinhuis, hoe zielig is dat? Ik was de enige die z’n standbeeld bijhield, dat is hoe narcistisch ik ben.” Dat Kit een beetje narcistisch is, valt ook te merken aan zijn uiteindelijke plan met het beeld. “Ik ga er een fontein van maken.”

“Niet blij met einde, wel voldaan”

Verder vertelde Kit nog een beetje over het einde van Game of Thrones. “Ik ben er misschien niet blij mee, maar wel voldaan.” Hij vergelijkt het met een boek. “Je eindigt niet met een goed boek en zegt ‘ik ben blij dat ik ermee klaar ben’. Maar je hebt een soort droefheid dat het voorbij is en het is hetzelfde met negen jaar werken aan deze show. Hoe het ook eindigt, er is altijd dat stuk van je dat zegt: ‘oh’ en dat voelt als een verlies.”

Maar het belooft vooral de moeite te worden. “Ik ben enthousiast voor mensen om het te zien. Ik denk dat het buitengewoon wordt, hopelijk verandert het tv opnieuw zoals het origineel deed en breekt het grenzen. Ik denk dat dat wel kan.”

Bekijk hier nog eens de teaser voor het laatste seizoen van Game of Thrones:

YouTube

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…