Left Right
scrollTop top

Kofferchecklist: wat moet je meenemen op citytrip


Kofferchecklist: wat moet je meenemen op citytrip

Of je je citytrip nu al maanden geleden hebt geboekt of je het last minute hebt beslist, je moet een koffer pakken. Maar wat moet daar allemaal in en hoe zorg je ervoor dat je niet te veel spullen bij hebt, dat je koffer niet te zwaar is en dat je geen probleem krijgt op de luchthaven? Hier is een checklist voor de perfecte citytripkoffer.

De beste manier om een te zware koffer te vermijden is je bestemming analyseren. Want of je die citytrip nu enkele maanden geleden geboekt hebt of pas gisteren hebt beslist dat het tijd is voor een vakantie, het is handig om het weerbericht te checken. Zo kan je de inhoud van je koffer aanpassen aan het weer op je bestemming. Een citytrip kan je doen met enkel handbagage. Dit wil ook zeggen dat je niet veel kan meenemen, met deze checklist heb je nooit meer te veel bij.

Koffer en rugzak

Op citytrip met het vliegtuig? Dan mag je bij de meeste luchtvaartmaatschappijen twee stukken bagage bij hebben. Je beste optie is om alles wat je tijdens de vlucht niet nodig hebt in je handbagagekoffer te steken. Belangrijke dingen zoals je reisdocumenten (vliegtickets, bookingbesvestiging van het hotel, reisvisum …) en portefeuille (identiteitskaart of paspoort, rijbewijs, bankkaart, geld …) stop je in een rugzak of handtas. Vergeet niet dat je maximum 1 liter vloeistof mag bij hebben en dat die apart door de controle moet. Steek je vloeistoffen dus niet in je koffer.

Neem je de Thalys of de Eurostar voor je citytrip? Dan ben je ook best niet te zwaar gepakt, want vergeet niet dat jij met die koffers moet rondzeulen.

Pexels

Kledij

Is het op je bestemming 30 graden, dan moet je geen dikke truien of jassen in je koffer steken. Die nemen alleen maar veel plaats in en je gaat die toch niet dragen. ’s Avonds kan het afkoelen, een licht truitje mag zeker niet ontbreken in je koffer. Stel je outfits samen voor je vertrekt, zodat je weet wat er in je koffer zit. Vergeet je pyjama ook niet in je koffer te steken.

Het belangrijkste in je koffer is ondergoed. Zorg dat je dat voldoende bij hebt en dat neemt niet veel plaats in je koffer in. Je bent geen weken weg, maar wees voorzien en ken jezelf. Een broek, short of rok kan zonder problemen meerdere dagen dragen, maar een T-shirt, topje, bloes, hemd of kleedje kan al eens sneller vervangen moeten worden. Reken daarom per dag op een ander bovenstuk.

Winter vs. zomer

Een citytrip in de winter kan even leuk zijn als in de zomer, maar hou er rekening mee dat een dikke trui meer plaats inneemt. Doe daarom de dikste trui en jas die je wil meenemen aan. Zorg voor stevige schoenen om te wandelen, zeker als het kouder is. Een goed paar sneaker of in de zomer sandalen kunnen je trip ook wat aangenamer maken.

Het woord zegt het zelf, tijdens een citytrip ben je in een stad. Een stad is niet gelijk aan een strand, zorg er dus voor dat je gepast gekleed bent. Om sommige gebouwen of plaatsen te bezoeken moeten lichaamsdelen soms wat meer bedekt worden, wees daarop voorbereid. Tijdens de zomer kunnen een pet of hoed en zeker een zonnebril niet ontbreken. Is het weer op je bestemming vaak wisselvallig? Vergeet je regenjas dan niet in te pakken.

iStock

Toiletgerief

Koop een set met reisflesjes voor producten zoals zeep en shampoo en probeer het thuis al allemaal eens in zak van 1 liter te steken. Hou er in de zomer rekening mee dat ook zonnecrème bij je toiletgerief moet. Ook make-up, tandpasta en deodorant moeten in dat zakje passen. Ga je met meerdere mensen op citytrip? Dan heeft de ene misschien minder vloeistof bij en kan je wat van jouw spullen bij hen steken. Het zakje met vloeistoffen stop je het best in je rugzak, zodat je bij de controle niet je koffer moet open doen.

In een andere toilettas stop je alles wat geen vloeistof is. Daarin stop je pleisters, medicatie (die je niet nodig hebt tijdens de vlucht), watjes en wattenstaafjes, maandverbanden of tampons, tandenborstel, reinigingsdoekjes, … Alles wat geen vloeistof is zoals stop je in je koffer.

Elektronica

Ook alles van elektronica stop je het best in je rugzak, want ook dat moet uit je zak om door de controle te gaan. Neem je je gsm en fototoestel mee, vergeet dan zeker de opladers niet. Foto’s nemen en delen vraagt veel van de batterij van je gsm en vaak vind je niet onmiddellijk een stopcontact, een powerbank kan daarom ook handig zijn.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308