Kom thuis in dé interieurtrends van 2024

Geschreven met branded content van VidaXL.

2024 wordt een jaar waarin we in ons interieur een sterke behoefte voelen aan comfort, rust en balans. De natuur is daarbij een belangrijke inspiratiebron. We zien natuurlijke kleuren en materialen, afgeronde vormen en handgemaakte items. Daar sluit duurzaamheid nauw bij aan. En dat hoeft niet saai te zijn. Met een persoonlijke touch in een van de opvallende kleurentrends, kun je jouw interieur gemakkelijk karakter geven dit jaar.

Duurzaam

Door de stijgende energieprijzen neemt onze aandacht voor duurzaamheid ook toe. Dat kan gaan over energiezuinige oplossingen zoals een warmtepomp of slimme thermostaat, maar ook over duurzame materialen, zoals bamboe en aluminium. Upcycling is een andere trendy oplossing, waarbij geliefde producten in kwalitatieve materialen een nieuw leven krijgen. Een opbergkist bijvoorbeeld.

Natuurlijke materialen en kleuren

De natuur is een bron van rust en ontspanning. Daarom zien we in 2024 veel natuurlijke materialen en kleuren in het interieur, wat mooi aansluit op de duurzaamheidstrend. Denk aan hout, natuursteen, linnen, wol en zachte tinten groen, terracotta en bruin. Begin met een paar eenvoudige elementen in natuurlijke kleuren en materialen. Zo creëer je een rustige basis waar je later accenten aan kunt toevoegen.

Bloedrood en blits zilver

Wie een persoonlijk touch wil geven aan bovengenoemde trends, kan kiezen voor een chique, warme toevoeging in de populairste kleur voor 2024: bordeaux of wijnrood. Waag je aan een andere kleurentrend en combineer het met zilver, chroom – of het duurzame aluminium – voor wat meer karakter.

Afgeronde vormen

Afgeronde vormen geven een zachte en comfortabele uitstraling en liggen in lijn met de heropleving van de jaren ‘70 in onze interieurs. We zien ze terug in meubels, accessoires en zelfs in architectuur. Chaises longue in fluweel zijn een perfect voorbeeld van deze trend: chique, elegant en heerlijk om met een boek te luieren.

Handgemaakt

Handgemaakte items zijn uniek en geven een persoonlijke touch aan je interieur. Maak je eigen accessoires of meubels. Dit is een leuke en duurzame manier om je interieur te personaliseren. Zo kun je bijvoorbeeld met keramiekklei je eigen servies maken en de imperfectie omarmen. Of speel veilig en steun een lokale artiest door in enkele handgemaakte items te investeren. Dat is net zo uniek en duurzaam.

Is het jouw voornemen om in 2024 meer comfort, rust en balans in je leven te brengen? Dan kun je alvast met deze trends in jouw interieur beginnen en gewoon lekker achteroverleunen.

Meer
Lees meer...