Riadh Bahri sluit de Over De Oceaan-week in Komen Eten vanavond af. Om even terug te gaan naar zijn roots voegt die een Arabische touch toe aan zijn frieten. Maar dat is niet naar de zin van Steven Van Gucht. “Met frieten moet je niet te veel experimenteren”, is hij duidelijk.
Na de Italiaanse avond bij Céline Van Ouytsel, het groentenfestijn van Clara Cleymans en de avond bij Steven Van Gucht in Komen Eten is het vanavond aan Riadh Bahri.
Arabische frieten
In een teaser van de aflevering van vanavond krijgen we alvast één gerecht van de nieuwslezer te zien. Het gaat om shakshuka, een Noord-Afrikaans gerecht met tomaten en eieren, met Arabische frietjes. Dat laatste zorgt meteen voor ongerustheid bij Steven Van Gucht.
“Dat gaat sowieso niet lekker zijn”, horen we hem zeggen. Als hij Riadh Bahri komijn op de frieten ziet strooien, wordt de paniek nog groter. “Dat vind ik al fout, hé … Je ziet dat al … als je dat in een frietkot geeft, ben je direct failliet”, is hij hard. “Met frieten moet je niet te hard experimenteren. Op dat vlak ben ik een puriteinse Belg.”
Uiteindelijk beslist Steven Van Gucht om toch een frietje te proeven. Maar dat versterkt alleen zijn overtuiging dat komijn op frieten niet hoort. “Een beetje zou en mayonaise”, is volgens Steven het enige wat frieten nodig echt hebben.
