Koning Filip ontmoet halfzus prinses Delphine: “Uitgebreid en bijzonder gesprek”

Koning Filip heeft zijn halfzus prinses Delphine Van Saksen-Coburg ontmoet. De ontmoeting vond vorige week vrijdag plaats op het Kasteel van Laken. Volgens het Koningshuis hadden de twee een bijzonder gesprek dat hen de gelegenheid gaf om elkaar beter te leren kennen.

Her Hof van Beroep in Brussel besliste op 1 oktober dat Delphine Boël voortaan door het leven mag gaan als Delphine van Saxen-Coburg en erkend wordt als prinses van België. Sindsdien was het uitkijken hoe koning Filip – en bij uitbreiding de rest van het koningshuis – zou omgaan met zijn ‘nieuwe’ halfzus. Daar kam nu een antwoord op. De koning heeft namelijk een ontmoeting gehad met prinses Delphine.

Gemeenschappelijke boodschap

“Op vrijdag 9 oktober hebben wij elkaar voor de eerste maal ontmoet in het Kasteel van Laken. Het was een warme ontmoeting. Dit uitgebreid en bijzonder gesprek gaf ons de gelegenheid om elkaar te leren kennen. We hebben gesproken over onze eigen levens en onze gemeenschappelijke interesses. Deze band zal zich verder in familieverband ontwikkelen”, valt te lezen in gemeenschappelijke boodschap van Filip en Delphine op Facebook.

https://www.facebook.com/BeMonarchie/posts/2755142671416022

Jurische strijd

De juridische strijd van Delphine voor erkenning als buitenechtelijke dochter van koning Albert II en Sybille de Selys Longchamps begon in 2013. Toen stapte ze naar de familierechtbank kom het vaderschap van Jacques Boël te betwisten en Albert II als vader te laten erkennen.

Het toenmalige staatshoofd weigerde lang het vaderschap te erkennen. Na een jarenlange juridische strijd moest Albert II dan toch een DNA-test ondergaan en die wees begin dit jaar uit dat hij wel degelijk de biologische vader van Delphine is. Albert II kondigde daarna aan dat hij dat vaderschap niet langer zou betwisten.

Meer
Lees meer...