‘Kotmadam Sarafian’: Deze studenten verbleven een jaar bij Barbara Sarafian

Actrice Barbara Sarafian heeft het afgelopen jaar een bijzondere uitdaging aangegaan. Ze fungeerde als kotmadam voor zeven studenten. Hoe dat verliep, kan je vanaf volgende week zien in Kotmadam Sarafian.

“Afgelopen academiejaar ben ik door het leven gegaan als kotbazin. Ik heb 7 energieke studenten in huis gehaald en heb me als ‘mommy’ ontfermd over deze fantastische bende. Van nieuwe dingen ontdekken en risico’s nemen tot soms vallen en áltijd weer opstaan. Gedurende 10 maanden hebben we elkaar meegenomen in het leven zoals het is: vol chaos, obstakels en de nodige ontspanning. Hoe gingen ze om met hun eerste verliefdheid? Hoe ontwikkelden ze hun zelfredzaamheid? Deze ervaring heeft niet alleen de studenten, maar ook mijzelf diepgaande inzichten gegeven. Het blijft me fascineren en inspireren hoe jonge mensen van twintig jaar hun weg in het leven vinden en hun eigen pad bewandelen.”
Barbara Sarafian

De 7 studenten

Jitse (20) uit Ternat

Jitse is een sociale, ondernemende en behulpzame jongeman die bedrijfsmanagement volgt. Meestal is hij heel plichtsbewust, maar af en toe is de verlokking van het uitgaansleven iets te sterk. Naast studeren (en uitgaan) spendeert hij veel tijd in de fitness en is hij fervent supporter van Anderlecht.

Jasper (19) uit Welle

De jongste van de groep is Jasper, een student International Graphics & Media. Naast studeren, is hij ook actief in de KSA en animator bij een speelpleinwerking. Verder is hij nog volop zijn weg in het studentenleven aan ’t ontdekken.

Delphine (20) uit Haasdonk

Delphine studeert vroedkunde en is al even samen met haar vriend Xander. Ze staat altijd paraat voor haar omgeving, maar worstelt zelf vaak met faalangst, iets waar dikwijls parten speelt in haar studies.

Audélia (23) uit Maldegem

Audélia in de oudste van groep en zit al in haar vierde jaar verpleegkunde. Toch is dit haar eerste jaar op kot en dat brengt uitdagingen met zich mee. Soms blijkt ze namelijk nogal slordig te zijn. Zal ze dat problemen kunnen overwinnen, of komt ze te laat op haar stage?

Lorelei (20) uit Brugge

Lorelei is klaar voor haar eerste jaar geschiedenis. Ze speelt volleybal in haar vrije tijd en is fan van Club Brugge, hopelijk botst dat niet met Anderlecht-fan Jitse. In grote groepen is ze niet altijd helemaal op haar gemak, maar toch wil ze zich graag aanpassen aan het nieuwe kotleven.

Rowan (20) uit Rotselaar

Rowan studeert voor leerkracht secundair onderwijs met specialisatie in de vakken haartooi en bio-esthetiek. Hij komt heel uitbundig over, maar is eigenlijk conflictvermijdend en heeft moeite om altijd voor zichzelf op te komen. Zijn liefdesleven gaat gepaard met de nodige successen en mislukkingen.

Bram (21) uit Tielt

Bram is bezig aan zijn schakeljaar industrieel ingenieur elektromechanica. Hij heeft een bijzondere band met zijn moeder en is naast zijn studies ook actief als schachtentemmer bij een studentenvereniging.

Kotmadam Sarafian is vanaf dinsdag 3 september wekelijks om 20.40 uur te zien op VTM en VTM GO.

Meer
Lees meer...