Een ‘Kulderzipken’-terugkeer is een optie voor acteur Michaël Pas

Kulderzipken Michael Pas
Kulderzipken

Kulderzipken is al meer dan twintig jaar oud. Maar dat wil niet zeggen dat de jeugdreeks helemaal verdwenen is. Integendeel! Zelfs de acteurs zien een terugkeer van de boerenjongen en “zijn” Prieeltje wel zitten. Michaël Pas loste meteen ook een idee voor Kulderzipken 2.0!

Meer dan twintig jaar geleden is het al dat Kulderzipken op televisie te zien was. En toch bleven de afleveringen van de enige twee seizoenen van de jeugdreeks nog jaren uitgezonden worden. Een gigantisch succes, dus. En blijkbaar zijn het niet alleen de fans die een glimlach tot achter hun oren krijgen als ze de intro van de serie horen.

Fan van terugkeer

Acteur Michaël Pas was zaterdag namelijk te gast in de nostalgische podcast Akkerdjie! liet hij – niet zo subtiel – vallen dat hij wel te vinden is voor een terugkeer als de boerenjongen die verliefd was op de prinses. “Kulderzipken 2.0, dat zou toch heel erg leuk zijn?“, zei ie daar.

De acteur had ook onmiddellijk een idee klaar voor het vervolg op de reeks: “Stel je voor: Prieeltje en Kulderzipken die intussen zelf op de troon zitten en een leuke zoon of dochter hebben.” Wij zijn alvast fan!

Geen geld meer

De reeks stoppen na twee seizoenen was een fout, volgens de acteur. En daar heeft ie gelijk in, want Kulderzipken is nog steeds razend populair. Het grote probleem? Het geld bij de jeugdafdeling van de toenmalige openbare omroep was op.

Het maakte dus helemaal niet uit dat de acteurs (Jan Decleir en Michaël Pas bijvoorbeeld) een vervolg wel zagen zitten. En ook de mogelijkheid tot nieuwe scenario’s van Hugo Matthysen speelde geen rol. Misschien binnenkort wel?

Beluister hier de volledige podcast.

Gesponsorde artikelen