Lady Gaga lost met ‘Disease’ eerste single van nieuw popalbum

Lady Gaga keert heel binnenkort terug met een nieuw popalbum. Van dat aankomende album deelde ze met Disease alvast een eerste single. Daarin horen we heel duidelijk haar oude kenmerkende sound terug.

Lady Gaga maakte de laatste jaren enkele muzikale uitstappen. De meest kenmerkende daarvan zijn de duetalbums die ze uitbracht met de ondertussen overleden Tony Bennett. Voor die albums kreeg ze heel wat lof.

Dat laatste was veel minder het geval bij het conceptalbum ‘Harlequin’ dat vorige maand verscheen. Deze plaat was een soort aanvulling bij de film Joker: Folie à Deux. Het idee was daarbij dat je geen muziek hoorde die door Lady Gaga was gemaakt, maar wel muziek van het personage Harley Quinn. De film Joker: Folie à Deux flopte echter en ook het bijhorende album was geen heel groot succes.

Disease

Ondertussen scoorde Lady Gaga wel een hit met Die With A Smile, een nummer dat ze eerder deze zomer uitbracht met Bruno Mars. In de lente van 2025 volgt er zelfs een volledig nieuw album. Dat album kreeg de voorlopige naam ‘LG7’ en zal ons opnieuw de popversie van Lady Gaga tonen.

In afwachting van dat nieuw album is er nu al de eerste single Disease. Fans van het eerste uur zullen alvast heel blij zijn met de sounds van het nummer. Disease past namelijk perfect op de allereerste albums van Lady Gaga. Het zorgt er alvast voor dat het lied zowel bij het publiek als bij critici zeer enthousiast onthaald wordt. Het belooft daarmee ook het beste voor het nieuwe album, dat er volgend jaar aankomt.

Opvallend is dat haar verloofde Michael Polansky meeschreef aan de tekst van Disease. Het is ook hij die zijn vrouw aanraadde om opnieuw een popalbum te maken, iets waar dus gevolg aan gegeven is.

Luister hier naar Disease:

Meer
Lees meer...