Lady Gaga kondigt nieuw album ‘Harlequin’ aan als aanvulling op ‘Joker: Folie à Deux’

Lady Gaga komt later deze week met nieuwe muziek. Het gaat om een speciaal album – met de naam ‘Harlequin’ – dat dient als soort aanvulling bij de film Joker: Folie à Deux, die volgende week in de cinema verschijnt.

Op woensdag 2 oktober verschijnt in de Belgische cinema’s Joker: Folie à Deux, het langverwachte vervolg op Joker uit 2020. Daarin krijgt Joaquin Phoenix als Arthur Fleck aka Joker het gezelschap van Lady Gaga als Harleen Quinzel aka Harley Quinn.

‘Harlequin’

Toen de opnames van die film klaar waren, realiseerde Lady Gaga zich naar eigen zeggen dat ze nog niet klaar was om “afscheid te nemen van het personage dat ze zo zorgvuldig had gecreëerd”. “Ze begon zich voor te stellen hoe een plaat zou klinken vanuit het perspectief van Harley Quinn, ook bekend als Lee”, klinkt het. Het album ‘Harlequin’ is dan ook haar manier om afscheid te nemen van dat personage.

‘Harlequin’ bevat dertien nummers die jazz, surfpunk, blues en klassiek met elkaar vermengen. Het album is een combinatie van enkele originele nummers en enkele covers. Een deel van de muziek is ook te horen tijdens de film Joker: Folie à Deux.

Nieuw popalbum

‘Harlequin’ wordt door Lady Gaga omschreven als haar 6,5de album. Het is een soort tussenalbum waarin ze nog eens volop haar creatieve ei in kwijt kon. Na die release is het uitkijken naar haar nieuwe popalbum. Lady Gaga kondigde namelijk recent al enkele keren aan dat ze werkt aan een nieuwe popmuziek. Wanneer we dat mogen verwachten, is wel niet geweten.

Het nieuwe album ‘Harlequin’ wordt gereleaset op vrijdag 27 september en kan je nu al pre-orderen.

Meer
Lees meer...