Laten we lekker link gaan doen! Darkwing Duck komt eindelijk terug

Laten we lekker link gaan doen! Darkwing Duck komt eindelijk terug

De “dreiging die fladdert door de nacht” is terug! Een tijdje geleden al werd aangekondigd dat ‘DuckTales’ een reboot ging krijgen. Maar daar stopt het goede nieuws niet. Want tijdens een filmpje op Comic-Con met beelden uit de opkomende serie merkten de vele aanwezigen meteen een bekend personage op: Darkwing Duck! Het is dus weer tijd voor een van de geniaalste ‘catchprases’ ooit boven te halen: Laten we lekker link gaan doen!

Op D23, een conventie waar Disney hun plannen voor de toekomst uit de doeken deed en nieuwe beelden van aankomende films en series liet zien, werd er al een ballonnetje opgelaten dat Darkwing Duck misschien wel eens zijn terugkeer zou gaan maken, maar op Comic-Con werd dat ook officieel bevestigd. In een filmpje met beelden van de DuckTalesreboot konden aanwezigen duidelijk het iconische Disney-personage herkennen. Niet alleen Darkwing Duck, maar ook zijn iconische motor en zijn aartsvijand, Megavolt, zullen hun opwachting maken.

Tubro McKwek

Hoe en wanneer Darkwing Duck in de serie zal tevoorschijn komen, wouden de makers nog niet kwijt. Dat zou echter al zo snel kunnen zijn als de eerste aflevering op 12 augustus. Dat zal een uur lang durende tv-film zijn getiteld ‘Woo-oo!’. De eerste ‘echte’ aflevering van de DuckTales-reboot staat gepland op 23 september.

Het personage Darkwing Duck maakt geen deel uit van de DuckTales-serie, maar de Darkwing Duck-reeks was er wel een spin-off van. Je vraagt je dan logischerwijze af hoe ze hem zullen opnemen in de reboot, maar die link is heel snel gelegd. Daarvoor moeten we kijken naar Turbo McKwek (Launchpad McQuack in de Engelstalige versie). Dat was de persoonlijke piloot van Dagobert Duck (Scrooge McDuck in het origineel) in DuckTales. Maar het personage komt ook voor in Darkwing Duck. Daar was Turbo McKwek de sidekick en huisgenoot van “de dreiging die fladdert door de nacht”. Het zou dan ook logisch zijn als we zo onze favoriete Disney-superheld in DuckTales zien verschijnen.

Disney

Gesponsorde artikelen