Legendarische K-popgroep 2NE1 keert terug en kondigt meteen wereldtournee aan

YG Entertainment kwam dit weekend met groot nieuws. 2NE1, de eerste girlgroup van het agentschap, is namelijk terug. De groep bestaat uit vier leden en splitte in 2017. Maar na een kleine reünie in 2022 zijn de vier leden nu teruggekeerd naar YG Entertainment om hun 15de verjaardag gepast te vieren.

Opmerkelijk nieuws uit de K-popwereld. Want YG Entertainment heeft laten weten dat Bom, Minzy, CL en Dara, aka de legendarische girlgroup 2NE1, een nieuw contract getekend hebben bij het agentschap. Dit najaar zal de groep al op wereldtournee vertrekken.

2NE1

2NE1 ontstond in 2009 als de eerste grote girlgroup van YG Entertainment. Met hun unieke stijl werden ze al snel een van de meest succesvolle groepen uit de geschiedenis van K-pop. Ze hadden verschillende internationale hits waaronder I Am The Best en Fire, tot ze in 2015 een pauze aankondigden. In 2016 volgde dan het nieuws dat de groep splitte en op 21 januari 2017 verscheen met Goodbye de laatste single van de groep. Bom en Minzy verlieten YG Entertainment, CL en Dara ondertekenden een nieuw contract als soloartiest. Ook Bom en Minzy werkten in de jaren daarna solocarrières uit.

In 2022 maakte de groep dan een kleine comeback op het podium van Coachella. CL stond daar als soloartieste op de affiche, maar voor het nummer I Am The Best verschenen de drie andere leden van de groep ook op het podium. En het smaakte duidelijk naar meer.

Comeback

Met een oude foto en de woorden “Welcome back” maakte YG Entertainment bekend dat de groep dus helemaal terug is. In een video over de plannen van YG Entertainment in 2025 gaf oprichter Yang Hyun-suk meer uitleg over de comeback van 2NE1.

In oktober zou de groep een wereldtournee aftrappen met concerten in Seoul, Zuid-Korea, waarna ze nog dit jaar zouden verder reizen naar Japan. Volgend jaar zou het dan tijd zijn voor een grote wereldtournee langs andere continenten. De exacte locaties zijn nog niet bekend.

Wil je op de hoogte blijven van alles over K-pop? Schrijf je dan in op onze gratis wekelijkse nieuwsbrief.

Meer
Lees meer...