Lekker zoet! Check deze 7 heerlijke, Mexicaanse dessertjes om duimen en vingers bij af te likken

Ben je die crème brûlée en traditionele chocolademousse ook beu als dessert? Verras je vrienden tijdens een dinner party dan met een Mexicaanse zoetigheid! Deze 7 nagerechten zijn alvast zeker de moeite waard:

1. Geef enkele klassieke nagerechten een zuiderse toets, zoals muffins …

Muffins met chocolade of blueberries kent iedereen, maar deze zuiderse variant met mais verdient zeker een plaatsje tussen de klassiekers. Dankzij de crispy mais, belegen kaas en zoete chilisaus krijg je een echte smaakexplosie in je mond! Check het recept hier!

2. … of deze rijstpudding …

Maak je rijstpudding extra zoet door er wat heerlijk fruit aan toe te voegen zoals blauwe bessen. Of hou het gewoon basic met dit recept. De geheime ingrediënten? Een beetje limoen, wat rozijnen en een kaneelstokje. Te serveren met een gouden lepeltje uiteraard ;-).

3. … en deze heerlijke broodpudding

Op een paasfeest in Mexico kan een traditioneel bereide capirotada niet ontbreken. Dit gerecht is een zuiderse variant van onze broodpudding. Je snijdt wat stokbrood in plakjes, roostert ze, serveert ze met fruit en noten in een ovenschaal en klaar is kees. Simpel, maar o zo lekker!

4. Gebruik het favoriete fruit van de Mexicanen in een sorbet …

Een mango, een limoen, fijne suiker en witte rum: meer heb je niet nodig om deze verfrissende mangosorbet op tafel te toveren. Ideaal voor wie tijdens de herfstmaanden heimwee krijgt naar die heerlijke zomer.

5. … of om zoete jelly’s te maken

Gelatinepuddinkjes worden vaak geassocieerd met ziekenhuiseten. Onterecht, want je kan eindeloos experimenteren met dit simpele dessert. Onze favoriet is deze zuiderse jelly met mango en frambozen.

6. Een ‘klassieke’ pecannotentaart kan natuurlijk ook …

Een chocolade- of appeltaart hebben we allemaal al honderden keren gegeten. Met dit recept voor een pecannotentaart zal je ongetwijfeld iets meer originaliteitspunten scoren op een etentje. Bovendien geven de noten ook extra crunch aan dit dessert.

7. … net als een dessertvariant van de typische Mexicaanse empanada’s

Naast taco’s en wraps zijn ook empanada’s razend populair in Mexico. Je kan de gebakjes vullen met kip, rundsvlees, tonijn, groenten, enzovoort. Uiteraard bestaan er ook talloze dessertvarianten. Wij kozen voor dit recept van chocolade-empanada’s met banaan en kokos. Zo lekker!

Krijg je maar niet genoeg van de Mexicaanse keuken? Op de website van Albert Heijn vind je tientallen gerechten die je meteen in zuiderse sferen brengen.

Meer
Lees meer...