Leuk nieuws voor fans van Lego: Nederland krijgt zijn eigen Legoland

Leuk nieuws voor fans van Lego: Nederland krijgt zijn eigen Legoland

Iedereen heeft wel ooit met Lego gespeeld en ook voor veel volwassenen blijven de blokjes iets speciaals. Voor die fans is er nu goed nieuws, want in het Nederlandse Scheveningen opent een Legoland Discovery Center. Het is daarvoor wel nog wachten tot 2019.

Lego is afkomstig uit Denemarken en het originele Legoland is dan ook daar, maar ondertussen zijn er over heel de wereld gelijkaardige parken geopend. Naast de grote parken opent Lego sinds 2007 ook kleinere indoor parken, Legoland Discovery Center. Het is zo’n park dat naar Nederland komt.

Scheveningen, in de buurt van Den Haag, heeft de toestemming gegeven voor de bouw van zo’n Discovery Center. Aan het einde van het jaar start de bouw en in het voorjaar van 2019 opent het de deuren.

Het park wordt 3.000 vierkante meter groot en krijgt een 4D-bioscoop, een in Lego gebouwde miniatuurstad en nog veel meer. “De vestiging van Legoland op deze unieke plek aan de Scheveningse boulevard is een geweldige aanwinst voor Den Haag”, zegt wethouder Boudewijn Revis in een persmededeling.

Gesponsorde artikelen