Liam Gallagher bevestigt dat er een nieuw album van Oasis komt

Er komt een nieuw album aan van Oasis. Dat heeft Liam Gallagher bevestigd na de vraag van een fan op het sociale medium X. Het album is volgens de zanger al volledig af, al is het nog onduidelijk wanneer het zal gereleaset worden.

Sinds hun aangekondigde reünie is Oasis niet meer uit het nieuws weg te slaan. de broers Liam en Noel Gallagher zullen komende zomer opnieuw samen op het podium staan. Die concerttour door het Verenigd Koninkrijk en Ierland bestaat ondertussen al uit negentien concerten.

Nieuw album al klaar

Maar is er nog meer. Oasis werkte de voorbije tijd namelijk aan een nieuw album. Dat zei Liam Gallagher na de vraag van een fan op X. “Het is al klaar”, klonk het daar. Later bevestigde hij datzelfde nieuws ook nog eens tegenover een andere fan. Toen iemand vrouw om het album in één woord te omschrijven, reageerde hij cryptisch met “Turdos“.

Voorlopig is het wel nog niet meteen duidelijk wanneer dat nieuwe album zal uitkomen. Eerder dit jaar liet Liam Gallagher wel al eens de maand november vallen. Dat ging toen wel niet over een nieuw album van Oasis, aangezien er van een reünie van de groep nog geen sprake was toen.

Laatste album dateert van 2008

‘Dig Out Your Soul’ is het zevende en voorlopig laatste album van Oasis. Het dateert al van oktober 2008. Dat bereikte toen de vijfde plaats in de Billboard 200. The Shock of the Lightning, I’m Outta Time en Falling Down zijn de bekendste nummers op dat album.

Meer
Lees meer...