Linkin Park richt website op voor overleden frontman Chester Bennington

Linkin Park richt website op voor overleden frontman Chester Bennington

Nu fans van over de hele wereld moeten aanvaarden dat Chester Bennington, de getroubleerde frontman van nu-metalband Linkin Park, er niet meer is, hebben z’n medebandleden een website opgericht om de zanger te eren. Na een paar minuten lag de website al plat: te veel fans probeerden tegelijk toegang te krijgen. 

Een tweede tragedie op enkele maanden tijd: op de verjaardag van Chris Cornell stapte de peetvader van diens kinderen, Linkin Park-zanger Chester Bennington, uit het leven. Bennington had nooit een geheim gemaakt van z’n drank- en drugsproblemen of van het misbruik dat hij als kind moest doorstaan. Toch kwam de zelfmoord ven de zanger als een enorme schok: hij laat zes kinderen en een vrouw achter.

Om alle steunbetuigingen en lof voor de overleden zanger te centraliseren, richtte Linkin Park een website op: chester.linkinpark.com. Daar komen alle tweets die met Bennington te maken hebben, op terecht, een soort online rouwcommunity dus. Terecht ook: op sociale media stromen de berichten over Benningtons dood toe. Fans, medemuzikanten en iedereen die ooit door Linkin Park of één van de vele zijprojecten van Bennington geraakt werden, laten weten hoe Linkin Park de stem van hun generatie was.

Belangrijk, helemaal bovenaan staat een bericht voor iedereen die ook met een drugs-, drankverslaving of depressie sukkelt: zoek hulp.

Gesponsorde artikelen