Linkin Park-zanger Chester Bennington zingt “samen met” zijn zoon

Linkin Park-zanger Chester Bennington zingt “samen met” zijn zoon

Chester Bennington? Die kennen we als frontman van Linkin Park, maar wat weinig mensen weten is dat hij zijn carrière ooit begon bij Grey Daze, een postgrungeband uit Phoenix. Die laatste is nu volop bezig oud materiaal opnieuw op te nemen met niemand minder dan Chesters zoon Jaime.

Chester Bennington startte zijn muzikale carrière als 17-jarige bij de postgrungeband Grey Daze. De groep is druk aan het werk om oude muziek opnieuw op te nemen en schakelde daarvoor de hulp van Chesters vrienden en familie in. Enkele namen op het lijstje: Brian “Head” Welch en James “Munky” Shaffer van Korn en Ryan Shuck, collega bij Dead by Sunrise. De absolute topper? Chesters zoon Jaime!

“Chester zou zo trots zijn!”

Grey Daze deelde trots de samenwerking op hun Facebookpagina: “Chester zou zo trots zijn op zijn zoon Jamie Bennington. We lieten hem gisterenavond samen met zijn vader zingen en zijn stem is fantastisch! Hij klinkt net als zijn vader en we zijn allemaal erg trots om er deel van uit te mogen maken.” Jaime is nog maar 22, maar heeft zelf al tamelijk wat muziek geschreven. Hij heeft een blog, waar hij ook links naar zijn eigen muziek maakt.

Grey Daze is niet de eerste die eerbetoon brengt aan de overleden Chester. De overgebleven leden van Linkin Park deden dat ook al met een emotionele brief, een herdenkingsconcert en een website. Chesters vrouw Talinda deelde ook een filmpje van haar man, gemaakt enkele uren voor zijn dood.

Concert herbekijken?

Voor wie graag Chester Bennington (met weelderige haardos!) als 21-jarige aan het werk wil zien, is er goed nieuws! Er staan namelijk opnames van concerten van Grey Daze online.

Chester Bennington overleed in de zomer van 2017. Zijn laatste concert in België met Linkin Park speelde hij eerder die zomer op de Main Stage van Rock Werchter.

Herbekijken? Dat kan!

Gesponsorde artikelen