Lotte Kopecky grijpt door val naast medaille in tijdrit

Lotte Kopecky kwam vandaag voor de eerste keer in actie op de Olympische Spelen. De Belgische stond aan de start van de tijdrit in Parijs. Door de regen lagen de wegen er spekglad bij en dat mocht Kopecky aan den lijve ondervinden. Net zoals verschillende andere rensters ging ze tegen de grond, waardoor ze zich tevreden moet stellen met een zesde plaats.

Vandaag kon ons land al een eerste medaille pakken op de Olympische Spelen. Lotte Kopecky kwam namelijk in actie tijdens de tijdrit bij de vrouwen. Maar door het spekgladde parcours gleed Kopecky in het eerste deel van de rit uit en verloor ze enkele seconden. Bij de val zou haar rem ook geraakt zijn, waardoor die tijdens de rest van haar rit sleepte. Mogelijk had er zonder de val dus wel een podiumplaats in gezeten.

Zesde

Kopecky kende een goede start en zette de beste tussentijd neer aan het eerste punt. Maar toen kwam ze in een bocht ten val, waardoor ze die koppositie moest afgeven. Door een sterk einde had Lotte Kopecky bij haar aankomst wel de beste tijd, maar daarna werd ze nog ingehaald door verschillende rensters. Uiteindelijk ging de Australische Grace Brown met het goud naar huis. De zilveren medaille ging naar de Engelse Anna Henderson en het brons was voor de Amerikaanse Chloé Dygert. Uiteindelijk kwam Kopecky zo’n 25 seconden te kort voor een podiumplaats.

Lotte Kopecky komt later deze Spelen nog eens in actie tijdens de wegrit. Hier maakt ze als wereldkampioene de meeste kans op een medaille.

Meer
Lees meer...