Left Right
scrollTop top

Maand na orkaan zitten drie miljoen Puerto Ricanen nog steeds zonder stroom, maar Trump geeft zichzelf 10 op 10 


Maand na orkaan zitten drie miljoen Puerto Ricanen nog steeds zonder stroom, maar Trump geeft zichzelf 10 op 10 

Vier weken nadat orkaan Maria een spoor van vernieling aanrichtte op Puerto Rico, zit bijna 80% van het eiland nog altijd zonder elektriciteit. Op het Carabische eiland, dat een deel van de VS is, is er ook amper stromend water.

Donald Trump prees de inspanningen die het Witte Huis levert om Puerto Rico er bovenop te helpen. Op een schaal van 1 tot 10 gaf hij zichzelf en zijn regering het hoogste cijfer (“I give ourselves a 10”) omdat “we zo veel voorzieningen hebben getroffen en zo snel”.

Maar in amper 23 van de 78 districten op Puerto Rico is de energievoorziening weer enigszins op gang gekomen. Het geniekorps van het Amerikaanse leger kreeg recent 240 miljoen dollar voor herstelwerkzaamheden. Begin volgende week zijn ook meer stroomgeneratoren gebruiksklaar.

Trump kreeg gisteren bezoek van de Puerto Ricaanse gouverneur Ricardo Rossello. Hij beloofde via het Congres subsidies en leningen te regelen voor de wederopbouw.

Trump zei wel dat eerst de Amerikaanse overheid moet worden terugbetaald en dan pas de andere schuldeisers. Voordat Maria aan land kwam, was de Puerto Rico al failliet. Het eiland heeft een schuld van 72 miljard dollar.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  61.636.609
 • Aantal
  doden
  1.442.572
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  570.829
 • Aantal
  doden
  16.339